Easley

Uzman
Merhaba,

ENERMAX D.F.X serisinden 1200W modelini almayı düşünüyordum. Fakat 1350W olan haliyle aralarında ciddi bir fiyat farkı olmadığını gördüm. Aradaki 513 TL olan fiyat farkına göre üzerine ekstra bir özellik ekliyor mu W haricinde, Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi? Sistemimin çok düşük güç tüketeceğini belirteyim.

Ayrıca, bazı 1350W olan modelin üretimlerinde ses sorunu olduğunu duydum. Bu bütün D.F.X serisini mi kapsıyor yoksa 1350W olan modeliyle mi alakalı eğer sadece bu modelindeyse 1200W olan halini tercih edip işi şansa bırakmayacağım.

Enermax D.F.X. serisinde, 1200W ve altı modeller ile 1350W ve 1650W modeller arasında platform olarak fark mevcut. 513 TL ile biraz daha iyi bir ünite, ekstra 150W ve 1 adet daha 12VHPWR soketi kazanacaksınız. Bence değer mi? Düz bakınca değer. Yok eğer PSU'nun kapasitesini zorlayacak bir ekran kartı (sonraki dönemin üst seviyeleri ne gösterir, henüz bilmiyoruz. RTX 6090; çift 12VHPWR soketle gelse, çok da şaşırmam mesela) ve işlemciyi birlikte kullanmam diyorsanız, değmez.

Ses konusu ise D.F.X. serisinin geneli ile ilgili, 2023 sonunda geri çağrıldılar ve yağ sızdırmayan bir fan ile değiştirildiği ifade edildi.

Son düzenleme:
Enermax D.F.X. serisinde, 1200W ve altı modeller ile 1350W ve 1650W modeller arasında platform olarak fark mevcut. 513 TL ile biraz daha iyi bir ünite, ekstra 150W ve 1 adet daha 12VHPWR soketi kazanacaksınız. Bence değer mi? Düz bakınca değer. Yok eğer PSU'nun kapasitesini zorlayacak bir ekran kartı (sonraki dönemin üst seviyeleri ne gösterir, henüz bilmiyoruz. RTX 6090; çift 12VHPWR soketle gelse, çok da şaşırmam mesela) ve işlemciyi birlikte kullanmam diyorsanız, değmez.

Ses konusu ise D.F.X. serisinin geneli ile ilgili, 2023 sonunda geri çağrıldılar ve yağ sızdırmayan bir fan ile değiştirildiği ifade edildi.
Anlattıklarınızdan yola çıkarsam, değer gibi duruyor. Madem hepsinde bu sorun var, almışken 1350W olanını alayım. 6090 tarzı bir kart kullanacağımı düşünmüyorum fakat olabildiğince sessiz çalışsın, verimli olsun ve uzun yıllar bozulmasın istiyorum. 10 yıl gibi bir süre hedefliyorum.

Sıradaki sistemimde de kullanacağım çünkü ekstra +1 kablo ve daha iyi bir ünite yeterli gibi duruyor. 10 yıllık bir süreçte ne olacağı belli olmaz. Garanti olanı tercih etmek, bu açıdan daha mantıklı geldi. Biraz araştırdım fakat garanti olsun diye sormaktayım ASUS A21 PLUS kasa ile sorunsuz kullanabilir miyim 1350W olan halini.

Anlattıklarınızdan yola çıkarsam, değer gibi duruyor. Madem hepsinde bu sorun var, almışken 1350W olanını alayım. 6090 tarzı bir kart kullanacağımı düşünmüyorum fakat olabildiğince sessiz çalışsın, verimli olsun ve uzun yıllar bozulmasın istiyorum. 10 yıl gibi bir süre hedefliyorum.

Sıradaki sistemimde de kullanacağım çünkü ekstra +1 kablo ve daha iyi bir ünite yeterli gibi duruyor. 10 yıllık bir süreçte ne olacağı belli olmaz. Garanti olanı tercih etmek, bu açıdan daha mantıklı geldi. Biraz araştırdım fakat garanti olsun diye sormaktayım ASUS A21 PLUS kasa ile sorunsuz kullanabilir miyim 1350W olan halini.

Hocam satın aldınız mı, kullanıyor musunuz?

Evet şu an aktif kullanmaktayım başta sorunun onda olduğunu sandım ama sorun başka bir noktadaymış herhangi bir hata vermedi çeşitli cihazlarla kontrol edildi sorunsuz veriyor gücü şu an için memnunum.

Hayırlı olsun. 1350W aldınız değil mi? Bir de ses durumu nasıl, memnun kalmadığınız başka bir şey oldu mu acaba.

Hayırlı olsun. 1350W aldınız değil mi? Bir de ses durumu nasıl, memnun kalmadığınız başka bir şey oldu mu acaba.
Teşekkürler. 1350W olan modeli aldım ve elime 2024 üretimi geldi. Ancak sistemi henüz fanı döndürecek kadar yüksek bir yüke sokamadım.

Belirli saatlerde, bilgisayarı açtıktan sonra güç kaynağı kendini kısa süreliğine yüksek devirde çalıştırıyor. Bu işlemi, muhtemelen toz temizliği için otomatik olarak yapıyor. O sırada dikkat ettim bildiğimiz hızlı dönen fan sesi gibiydi. Yani kısa ama yüksek bir ses çıkarıyordu o aşamada çünkü kendini tam hıza alıyor. Tozları atabilmek için.

Onun dışında muhtemelen yeterince yüke sokamadığım için fanı dönmüyor bile çünkü %40 yükte devreye giriyor fan. Benim pc sınıra anca yaklaşıyor.