Oyun çöp. Al sana nedenleri:
1- Yeni oyunlarda sistemler ilerler fakat bu oyunda combat sistemi geriye gitmiş. Düşmana vurduğunda darbe tepkileri ilk oyun kadar iyi değil.
2- Base kurma, RPG, keşif vs. vs. çok fazla şey var ve mix gibi duruyor tamamen. Önce birini düzgün bir şekilde keyifli hale getirin. Kağıt üzerinde iyi durması için eklenmiş gibi duruyor. Bu konuda State of Decay 2'deki üs kurma ve keşif modeline bakın mesela çok uyumlu ve keyif veriyor. Oyunda keşif yapıyorsunuz üssünüzü ve communitynizi geliştiriyor daha sonra daha tehlikeli yerlere gidiyorsunuz. O oyunda aslında bir döngü içinde ama bunu 100 saat sonra falan anlıyorsunuz. Bu yüzden bu oyunda tasarım hatası olduğunu düşünüyorum.
3- ÇOK FAZLA TEKRARA DÜŞÜYOR.
4- Anomaly Agent'in temposu çok daha iyiydi.
5- Düşman çeşitliliği az.
6- Element sistemi dengesiz.
7- Silah çeşitliliği az.
En kolay eleştiri ise direkt Enis'in kendi geçmişinden geliyor "video oyunlarında mekanikleri şişirmişler, oyun ne olmak istediğini bilmiyor" bunu diyip çıkardığı oyuna bakın yeterli olur. Early Access olduğu için daha fazla gömmek istemiyorum yoksa daha çok mikro şeyler var.
Ayrıca açık konuşalım Steam yorumlarının iyi olması oyunu iyi yapmıyor. Bizim ülkede Türk oyunu eleştirisi kültürü zayıf. Türk, oyun yapmış diye oyunu övüyorlar. Bir de üstüne tanınan biri yapınca zaten bizim insanlarımız direkt +50 puanla işe bakıyor. Eleştiri yaptığında ise sen daha iyisini yap derler. Ben oyuncuyum, game developer değil.