Ha bir de Epic Games'in satın alıp Steam'den kaldırdığı oyunlar var. Rekabet davaları açan şirketin yaptığına bakın. :) Fall Guys'ı Steam'den satın almıştım. Geçen indirip oynayayım dedim. Oyunu başlattım ve o da ne, Epic Games Online Services isimli yazılımın güncellemesi için tam 15 dk bekledim. Pencere geliyor indirme yapıyor kapanıyor ve tekrar yeni bir indirme yapıyor. Bu kadar berbat online oyun deneyimi hayatımda görmedim. Daha çapraz platformu desteklemekten aciz platform, başka şirketlere rekabeti engellediği için davalar açıyor. Yazık.

Elbette bu da bir seçenek ancak Steam sıkıştırılmış yedeklemeler sunuyor. Tek tıkla kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Kırk takla atmaya gerek kalmıyor.

Kırk taklalık iş değil de neyse. Aynı benzerler diğer uygulamalar içinde aynı. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırk taklalık iş değil de neyse. Aynı benzerler diğer uygulamalar içinde aynı. :)
Yani demek istediğimiz bu gibi basit özelliklerden bile yoksun. Steam'de yerel ağdan oyun dosyalarını paylaşma özelliği dahi var mesela. Steam bu yüzden Steam.

Düştü hocam düştü, insanların odak süresi düştü. Kahrolası Tiktok, reels, shorts mahvetti insanları. 5 dakikalık bir doğrulama bile zor geliyor artık insanlara. 🤣
Odak süresiyle alakası yok. Söz konusu hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum. Sunulan özelliklerden bahsediyoruz. Mesele beklemek değil.

Yani demek istediğimiz bu gibi basit özelliklerden bile yoksun. Steam'de yerel ağdan oyun dosyalarını paylaşma özelliği dahi var mesela. Steam bu yüzden Steam.

Kardeşim burada Steam'i kötülediğimiz falan yok. Epiği falan da övmüyorum. Her platformu kullanıyourm. Steam'in bu özellikleri olabilir. Kişiye göre değişir zevkler. Ben mesela Steam'de paylaşma özelliğini vs kullanmıyorum. Diğer platformlarda bunlar eksik olabilir ama benim işimi görüyor senin görmeyebilir herkesin bir kullanım zevki vardır. Sonuçta oyunları bir şekilde doğruluyorsun. Burada baştan indiriyorsa o kullanıcının sorunu onu demek istiyorum.

Düştü hocam düştü, insanların odak süresi düştü. Kahrolası TikTok, Reels, Shorts mahvetti insanları. 5 dakikalık bir doğrulama bile zor geliyor artık insanlara. 🤣

Odak demeyelim hocam ona. Herkesin sevdiği bir platform vardır bırakmak istemez bağlanır. Bağlılık diyelim. Kişiye göre değişir ben her platformu kullanırım. Steam Türk lirası olarak sattığında oyunları başka bir platformda indirimdeyse Steam'den daha ucuzsa o platformdan alırım oyunu mesela. Platformlarda sorunlar yaşayan var mı evet var. Ben yıllardır sorunsuz oynadım her platformda.

Steam sadece oyun indir oyna değil, adeta oyuncuların sosyal medyası, her halt var. Epic hiçbir zaman o seviyeye gelemez. Ara yüzü daha kullanılabilir hale getirsin yeter. Şuanki arayüz hiç işlevsel değil, bir tık hantal.

Resmi Linux desteği getirmedikçe benim gözümde hiçbir kıymeti olmayan platformdur. Bu gerçeği daha ne kadar görmezden gelecekler? Bakın Steam'e adamlar habire Linux için destek veriyorlar. Nvidia bile artık Linux gerçeğini kabul edip destek vermeye başladı. Artık, Linux'ta oyun oynanmaz miti geçmişte kaldı. EG ne zaman Linux'a resmi destek verir anca o zaman kullanırım. O zamana kadar yola Steam ile devam ederim.

Ha birde Epic Games'in satın alıp Steam'den kaldırdığı oyunlar var. Rekabet davaları açan şirketin yaptığına bakın. :) Fall Guys'ı Steam'den satın almıştım. Geçen indirip oynayayım dedim. Oyunu başlattım ve o da ne, Epic Games Online Services isimli yazılımın güncellemesi için tam 15 dk bekledim. Pencere geliyor indirme yapıyor kapanıyor ve tekrar yeni bir indirme yapıyor. Bu kadar berbat online oyun deneyimi hayatımda görmedim. Daha çapraz platformu desteklemekten aciz platform, başka şirketlere rekabeti engellediği için davalar açıyor. Yazık.
Sadece bu bile EG kullanmamak için yeterli bir sebep. Steam ve Linux candır. Yaşasın açık kaynak.

Son düzenleme: