Ben İspanya/Cordoba'ya gittim, eğer bölümün Erasmus'a gönderiyorsa istisnasız yapmak gerek. Hibe olanağı da oluyor zaten 6 ya da 12 ay seçtiğin üniversitede bölümünün aynısını okuyorsun üstüne üstlük, şengen vizen olduğu için Avrupa Birliği içinde kafana göre her türlü takılıyorsun.
Ben İspanya/Cordoba'ya gittim, eğer bölümün Erasmus'a gönderiyorsa istisnasız yapmak gerek. Hibe olanağı da oluyor zaten 6 ya da 12 ay seçtiğin üniversitede bölümünün aynısını okuyorsun üstüne üstlük, şengen vizen olduğu için Avrupa Birliği içinde kafana göre her türlü takılıyorsun.
Evet, seçtiğin ülke derken senin üniversite/bölümünün karşıda hangi üniversitelerle anlaşması olduğuna bağlı, onun için Bologna sitesi vardı, orada karşılaştırabiliyordun bir ara bir kontrol etmek gerek. Eğer imkan varsa Portekiz/İspanya/İtalya öncelikli olarak gidin, ondan sonrası sıkıntı. Çünkü Fransa/İtalya/Almanya gibi ana ülkelerin kanunları, yaşayış biçimleri ya da hayata bakışlarının bizle çok alakası yok bence.
Gittiğinde en kolay PT/ES ülkelerinde bağ kurarsın, İngilizce biliyorsan zaten illa İspanyolca Portekizce bilmek zorunda da değilsin zaten, gençler biliyor. Bu ülkeler en ucuz ülkeler, ben aylık ortalama 700 Avroya ev kiram, faturalar, yemek, alışveriş ve alkolümü oldukça rahat karşılıyordum, seyahat yaparsan o zaten üstüne ekstra oluyor, onun kararı sende.