Zeitnot 1

Yetkin
Yer
Malta
Seneye Erasmus'a gitme şansım var ve yüksek ihtimal gideceğim.

6 kişi + 1-2 öğretmen olacak, hoca bütçelerden bahsetti ama ne kadar olduğunu söylemedi.
Gidenler varsa öğrencilere ne kadar verildiğini söyleyebilir mi? Veya tahmini ne kadar veriliyor?

Okula göre, bölüme göre değişiyor benim bildiğim. Okulunuzun erasmus sayfasına girin orada öğrencilere ödenen hibe yazar.

Ayrıca bir bilgi vereyim, genelde aylık geçinebileceğiniz paradan daha az verirler (çok iyi bir okul değilse). Kalan parayı da kendiniz tamamlamanız gerekir geçiminizi sağlamak için ve Avrupa ülkeleri geçinebileceğinize inanmazsa size vize vermezler. Tabi hesaplarınızda bunun için toplu bir para da olması lazım. Mesela benim üniversitem erasmusa gidenlere aylık 650€ hibe veriyordu sadece.

Okula göre, bölüme göre değişiyor benim bildiğim. Okulunuzun erasmus sayfasına girin orada öğrencilere ödenen hibe yazar.

Ayrıca bir bilgi vereyim, genelde aylık geçinebileceğiniz paradan daha az verirler (çok iyi bir okul değilse). Kalan parayı da kendiniz tamamlamanız gerekir geçiminizi sağlamak için ve Avrupa ülkeleri geçinebileceğinize inanmazsa size vize vermezler. Tabi hesaplarınızda bunun için toplu bir para da olması lazım. Mesela benim üniversitem erasmusa gidenlere aylık 650€ hibe veriyordu sadece.
Hocam üniversiteli değilim, lise.

Seneye Erasmus'a gitme şansım var ve yüksek ihtimal gideceğim.

6 kişi + 1-2 öğretmen olacak, hoca bütçelerden bahsetti ama ne kadar olduğunu söylemedi.
Gidenler varsa öğrencilere ne kadar verildiğini söyleyebilir mi? Veya tahmini ne kadar veriliyor?

Lund üniversitesi'nin kaynaklarına göre bakarsan.

yüksek yaşam maliyeti ülkeleri aylık 580 €19.33 € gün
orta yaşam maliyeti ülkeleri aylık 530 € 17.67 € gün.
Düşük yaşam maliyeti ülkeleri Türkiye dahil
aylık 530 € 17.67 € gün

Bu da demek oluyor ki, Türkiye'den gidersen muhtemelen aylık 530 € civarında bir hibe alman söz konusu.

Gittiğin üniversitenin Erasmus birimiyle iletişime geçip:
Hangi ülkeye, kaç ay gideceğin,
Arada yeşil seyahat gibi ek desteklerin olup olmadığı gibi detayları sorman en net bilgiyi verir.
Üniversiteye göre değişebilse de, yaygın olarak aylık 530 € hibe mesafeye göre seyahat desteği planlama yapabilirsin.
Bilgi alabilirsin bu sadece varsayım.

Bizimkiler paraya mı çöktü acaba? Bizim okul proje okuluydu bir de. Hoca ile aynı miktarda para götürdük, benden 3 kat fazla eşya alınca bir şeyleri anlamam gerekirdi.

Hoca direkt cebinden karşılıyor bizim, yemekleri falan o yapacakmış.

Büyük boy valiz getirmedikleri için kendisi alacağını söyledi, parayı çok harcıyorlarmış ve eşyalar sığmıyormuş valizlere.
Tek sorunum tek erkek olarak 7 kadınla aynı evde nasıl kalacağımı düşünüyorum.

Hocam üniversiteli değilim, lise.
Lisede değişim programı olduğunu bilmiyordum. Erasmus değil zaten seninki, o yüzden bilemiyorum. Biraz baktım internetten ama tam net bir bilgi de bulamadım, hocalarına veya okul yönetimine sorman en mantıklısı gibi. Okula göre de değişiyordur zaten muhtemelen.

Hoca direkt cebinden karşılıyor bizim, yemekleri falan o yapacakmış.

Büyük boy valiz getirmedikleri için kendisi alacağını söyledi, parayı çok harcıyorlarmış ve eşyalar sığmıyormuş valizlere.
Tek sorunum tek erkek olarak 7 kadınla aynı evde nasıl kalacağımı düşünüyorum.

Ev mi? Otel, yemek, ulaşım gibi giderleri ne biz ne hoca karşıladı, bizden sorumlu adamlar halletti. Otelde kaldık yemekleri yine staja gitmiş Türk kızları yaptı onlarda liseliydi. Sizde niye bu kadar farklı?
Tek sorunum tek erkek olarak 7 kadınla aynı evde nasıl kalacağımı düşünüyorum
Hiç problem değil merak etme.