Ethem Efe 114

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Şu an 17 yaşındayım. Açık lise okuyorum ve KKTC'de yaşıyorum. İleride ne olacağını tam kestiremesem de şimdiden bir plan yapmak istiyorum. Açıkçası, kazanabilirsem DAÜ'de okumayı planlıyorum. İyi bir üniversite olduğunu duydum ama bu konuda çok fazla bilgim yok; @Emir siz daha bilgili olabilirsiniz.

Eğer DAÜ'ye girip okuyabilirsem yurt dışı değişim programlarına başvurmayı düşünüyorum. Sürecin nasıl işlediği hakkında pek fazla bilgim yok, konuyu açma sebeplerimden biri de bu. İngilizce seviyem gayet iyi, o konuda bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.

Başvurma sebeplerimden biri ileride yurt dışına çıkma konusunda deneyim kazanmak, sosyalleşmek ve farklı ülkeleri gezmek. Ayrıca vize konusunda bunun ileride bana bir avantaj sağlayıp sağlamayacağını da merak ediyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Süreç tam olarak nasıl işliyor?

Ayrıca okulun sitesini incelediğimde kafama takılan iki durum oldu:
  • Erasmus (Avrupa): Almanya, Avusturya, İtalya gibi Avrupa ülkeleri için hibe miktarları ve oradaki ortalama masraflar ne kadar olur?
  • ABD Seçeneği: ABD'nin Erasmus kapsamında olmadığını, bunun yerine ikili değişim (Exchange) veya Çift Diploma (Dual Degree) ile mümkün olduğunu öğrendim. DAÜ'den ABD'de bu programlara katılmak ne kadar mantıklı, masrafları çok ağır olur mu?
  • Ülke/Okul Seçimi: Hem bütçe hem de sosyal ortam açısından hangi ülkeleri tercih etmek daha mantıklı olur?
Şimdiden teşekkürler.

Bölümden bölüme değişiyor. İİBF bölümleri için Almanya, İtalya ve Fransa öne çıkıyor.

PAÜ okuyorum. Çift diploma olayı bizim bölümde de var. Yıllık 25000 Dolar veya Avro'ydu sanırım üniversite masrafları.

En iyi seçenek Almanya bence.

Bölümden bölüme değişiyor. İİBF bölümleri için Almanya, İtalya ve Fransa öne çıkıyor.

PAÜ okuyorum. Çift diploma olayı bizim bölümde de var. Yıllık 25000 Dolar veya Avro'ydu sanırım üniversite masrafları.

En iyi seçenek Almanya bence.
Anladım. ABD istiyordum ama o tarz bir para vermem imkansız ya :/

Almanya hiç cazip gelmiyor açıkçası, bilemiyorum ya.

Bence Erasmus, ABD seçeneğinden daha mantıklı. Daha az masraf çıkar ve iyi vakit geçirirsin, birçok şey öğrenirsin. Çift diploma ve öğrenci değişimi çok maliyetli bence. Zaten iki seçenekte de yurt dışına çıkabiliyorsun.