Erasmus'ta ne kadar para veriliyor?

Ev mi? Otel, yemek, ulaşım gibi giderleri ne biz ne hoca karşıladı, bizden sorumlu adamlar halletti. Otelde kaldık yemekleri yine staja gitmiş Türk kızları yaptı onlarda liseliydi. Sizde niye bu kadar farklı?

Para tamamen hocaya veriliyor, 800K civarı, direkt 6000 Euro'ya ev kiralıyoruz.

Alışması zor gibi gelir ama mecbur olunca öylede böylede alışıyorsun zorunda kalınca olduğun yere ortama illaki alışırsın alışma süreci her şey her durum için geçerli.

Biz 30 gün kalmıştık. Geceliği ortalama 90 eurodan 3 tane oda tutmuştuk. Otelde aynı zamanda sabah, öğle ve akşam yemeğimiz vardı. Otel bize ayrıca ulaşım kartı vermişti. Bir ay boyunca bütün Almanya'daki ulaşım altyapısını kullanabiliyorduk. Büyük ihtimalle bütçemiz aynı, ancak sizin hocanız otel yerine ev tutmayı seçmiş olabilir. Biz gittikten sonra geçen zaman süresince bütçe artmış olabilir. O yüzden sizinki fazla olabilir.

Türkiye'den farklı olan şeyleri görünce aval aval bakma. normal farklılıklar olmayacağı için şaşırabilirsin hemen yüzünü çevir. Arap bir grup vardı bizim otelde bu yüzden polislik oluyorlardı.

Arap bir grup vardı bizim otelde bu yüzden polislik oluyorlardı.

Tokatlarım onları sıkıntı yok, hoca yemek konusunda sıkıntı çekebileceğimizi söyledi.
Kültür aynı değilmiş Türk restoranından Adana istediklerinde dümdüz köfte gelmiş falan, evde yapılan yemekler ne olur bilmiyorum.

Son düzenleme:
O bütçeyle sıkıntı çekebileceğinizi düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum; devasa bir bütçe. Onun dışında yemek konusunda endişelenmenize gerek yok. Çünkü oradaki çoğu yemek, Türkiye’deki yemeklerden kat kat daha lezzetli. Şöyle söyleyeyim: Aç bitir salam 0,25 €, çakma 1,5 litrelik kola da 0,25 €. Bu arada çakma kolalar, Türkiye’deki orijinal kolalardan çok daha lezzetli; kolaya zaafınız var aman dikkat Bunlar 2 yıl öncesinin fiyatları. Biz her sabah yumurta, salam, pastırma, tereyağı falan ile kahvaltı ederdik, fazlasına da gerek yoktu. Ayrıca orada satılan küçük ekmekler çok lezzetli, denemenizi tavsiye ederim. Yine Türkiye’de sevdiğiniz çoğu abur cubur da orada çok daha lezzetli, mutlaka deneyin.

Hocam yüksek duruyor ama zaten 200K sadece ulaşım, o tür derken herkese Total 6-7K euro kalıyor, yüksek ihtimal 750 civarı kalır diye düşünüyorum, tavsiye için teşekkürler hepsini denemeye çalışacağım.

1,5 litrelik kola da 0,25 €. Bu arada çakma kolalar, Türkiye’deki orijinal kolalardan çok daha lezzetli; kolaya zaafınız var aman dikkat

Ben 250 € götürmüştüm, ıvır zıvıra harcamak için. 750 € rahat yeter, hocam. Belçika'ya uğrarsanız kesinlikle oradan çikolata da alın; ben o seviyeye yaklaşan çikolatayı Almanya'da veya Türkiye'de hiç yemedim. Belçika çikolataları muhteşem, normalde çikolatayı sevmem. Ama orası başkadı.

Oraya ve Paris'e 1 gün uğrayacağız, alabilirsem 2-3 tane alır valize atarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…