Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81

Sadece (milleti) gazlamak amaçlı mı yoksa farklı bir şey mi var bilemedim.
Hani İsrail'in "hedefimizi yukarı doğru çevirebiliriz" demesi üzerine bir şey mi falan... Bilemedim.

Yabancılar artık Türkiye'nin NATO'dan atılmasını istiyor. Ülke tam bir sirk gibi cidden. Gündem değişsin diye ne dediklerini bile bilmiyorlar. Nükleer bombası olan bir ülkenin sınırından taş bile atılmaz.

Söyler dururlar, Türkiye NATO’da en askeri güç olarak 2. ülke. Zaten Türkiye’ye herhangi bir saldırıda asla arkamızda durmazlar; ancak kendi çıkarlarına bakıyorlar. ABD yoksa, Rus uçağını düşürdüğümüzde arkamızda dururlardı; durmadılar ve Rusya askerlerimizi şehit etti.

Söyler dururlar, Türkiye NATO’da en askeri güç olarak 2. ülke. Zaten Türkiye’ye herhangi bir saldırıda asla arkamızda durmazlar; ancak kendi çıkarlarına bakıyorlar. ABD yoksa, Rus uçağını düşürdüğümüzde arkamızda dururlardı; durmadılar ve Rusya askerlerimizi şehit etti.
Avrupa’daki yerel halklarda Türkiye’yi sevmeyen insan doldu ve çok haklılar. Çoğunluğu yönetimi sevmiyor ve Atatürk’ün yaptıklarından sonra nasıl böyle bir yere gelindiğini merak ediyorlar. Bir savaş olursa halktan kimse savaşmak zorunda değil fakat NATO gereği maddi veya çeşitli yardımda bulanabilirler. Savaş olursa şahsen ben de gidip Türkiye’de savaşmam. Mültecileri alıp durdular, normal halktan bile fazla değer verdikleri oldu. Avrupa yerine onlar korusun.

Rus uçağı vurulduğunda Türkiye sınırlarına girdiğini Amerika doğrulamıştı.

Sonra da özür dilendi zaten.

Bir savaş olursa halktan kimse savaşmak zorunda değil fakat NATO gereği maddi veya çeşitli yardımda bulanabilirler. Savaş olursa şahsen ben de gidip Türkiye’de savaşmam. Mültecileri alıp durdular, normal halktan bile fazla değer verdikleri oldu. Avrupa yerine onlar korusun.
Zaten Rusya ,ABD'ye saldırsa biz de halk olarak gidip ABD'de savaşmayacağız, Mehmetçiğimiz gitmek zorunda kalacak maalesef. Ayrıca NATO şunu diyemez: 'Bunlar mülteci aldı durdular, ben de savunmayacağım.' Çocuk oyuncağı mı bu? Ayrıca Türkiye kadar olmasa bile hangi Avrupa veya NATO ülkesinde mülteci yok? Alakasız argüman sunuyorsun.

Alıntıdır :
NATO'nun üye ülkelerini savunma yükümlülüğü, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 5. Maddesi'ne dayanır. Bu madde, NATO üyelerinden birine yapılan silahlı bir saldırının, tüm üyelere yapılmış sayılacağını belirtir. Madde 5, üyelerin kolektif savunma yükümlülüğünü ortaya koyar ve şöyle der:

"Taraflar, Avrupa veya Kuzey Amerika’da bir veya birden fazla tarafın silahlı saldırıya uğraması halinde, bu saldırının tüm taraflara yapılmış sayılacağını kabul ederler; böyle bir silahlı saldırıya uğranması halinde, BM Yasası’nın 51. Maddesinde tanınan bireysel veya kolektif meşru savunma hakkını kullanarak, silahlı saldırıya uğrayan tarafa, saldırının sürdüğü müddetçe, silahlı kuvvet kullanımı da dahil olmak üzere, saldırıya uğrayan tarafın Kuzey Atlantik Bölgesinde güvenliğini yeniden sağlamak ve korumak için gerekli gördüğü şekilde yardım ederler."

Bu maddeye göre, Türkiye'ye yapılan bir saldırıda NATO, Türkiye'yi savunmakla yükümlüdür
.

Ayrıca NATO şunu diyemez: 'Bunlar mülteci aldı durdular, ben de savunmayacağım.'
NATO’nun demesine gerek yok, ordulardaki askerler gitmek istemeyip istifa edebilir. Türkiye’de savaş çıkarsa televizyonda açıp haberine bile bakmam şahsen. İyi şanslar dileyip geçerim veya maddi bağış yapılan yasaları destekleyebilirim.
Ayrıca Türkiye kadar olmasa bile hangi Avrupa veya NATO ülkesinde mülteci yok?
Avrupa’daki mültecilerin böyle geniş hakları yok. Önüne gelen “din kardeşi” de alınmıyor. “Şu köşeyi dönen kız arkadaşım acaba tecavüze uğrar mı?” diye düşünmüyorsunuz. Hatta Fransa gibi ülkelerde ninja gibi giyinmek de yasak ve insanlar yüzlerini gizleyemiyor. Bir sorun olursa suçlusu hemen bulunuyor.
Gerekli gördüğü şekil illa asker göndermek olmuyor. Canı isterse silah veya para da gönderebilir.

Avrupa'daki mültecilerin böyle geniş hakları yok. Önüne gelen “din kardeşi” de alınmıyor. “şu köşeyi dönen kız arkadaşım acaba tecavüze uğrar mı?” diye düşünmüyorsunuz. Hatta Fransa gibi ülkelerde ninja gibi giyinmek de yasak ve insanlar yüzlerini gizleyemiyor.

Onun için mi fransa‘nın şehirleri en güvensiz şehirler arasında?

NATO'nun demesine gerek yok, ordulardaki askerler gitmek istemeyip istifa edebilir. Türkiye'de savaş çıkarsa televizyonda açıp haberine bile bakmam şahsen. İyi şanslar dileyip geçerim veya maddi bağış yapılan yasaları destekleyebilirim.

Keşke Türk olabilseydin veya hissedebilseydin, güzel bir duygudur. Bu lafları söylemiş Adama daha yanıt vermem.