Zaten Türkiye AB'ye girer, vize muafiyetini alır demedim. Varsayım üzerine konuşuyoruz, senin AB'ye girmeyelim dediğin gibi. Bir teklif gelmedi sonuçta. Halihazırda NATO'dayız zaten, AB de kağıt üzerinde askeri bir birlik değil. NATO'dan da çıkmamız gerekiyor bu durumda.ABD ve Cin ile yarismiyorsun ama ordunu da birilerinin guvenligi icin peskes cekmiyorsun. Seni EU'ya almak istemelerinin tek ama tek nedeni ordun ve savasma kabiliyetin. Avrupa'da savasabilen, savasmayi bilen 1 tane bile devlet yok. Yillardir sicak catisma icerisinde kalmamislar. WW2'de bile aralarinda savasmayi bilen tek devlet Almanya'ydi. Onun da elini kolunu bagladilar yillardir. Parayla vatandaslik alabildigin bir ulke oldu Turkiye. Multecisi, kacak gireni bitmiyor. Bu tarz bir ulkeye oyle kolay kolay vizesiz giris, calisma izni vs. vermezler. Ulkedeki suc ve teror orgutu uyelerini vs. saymiyorum. Karadag'da TR pasaportuyla yaptiklari ortada. Oralarda yapanlar Almanya - Fransa'da neler yapmaz.
Dunya'da su an iki kutup var. Birisi Cin / Rusya digeri de ABD. Her ne kadar ABD yarisin cok cok onunde olsa da Cin'i herhangi bir ambargo veya savasla durdurabilecek gibi gorunmuyor. Dolayisiyla dunyanin bu iki kutupta kalmamasi icin EU'nun atacagi adimlar kagit uzerinde cok onemli. Ancak onlar bu iki kutupla yarisabilmek yerine sacma regulasyonlar pesinde kosuyorlar ve ABD tarafindan gudulmeye goz yumuyorlar. ABD'nin dunya uzerinde en cok askeri us bulundurdugu ulke Almanya. Olay Cin'deki halkin refah acisindan cok iyi olup olmamasi degil. O kadar nufusu doyurabilmek basli baslina bir mesele zaten. Hindistan'in durumu ortada.
Dünyanın bu iki kutuptan çıkabileceğini sanmıyorum. AB'nin iki kutupla yarışma gibi bir amacı da yok zaten, ABD yanlısı direkt.
AB, ülkenin bu durumunda her türlü ekonomik olarak yararına olacakken tek başına ABD'ye baş kaldırıp dünyayı değiştiremeyeceğine göre bence çok düşünmeye gerek yok dünya düzenini falan. Onları devlet adamları düşünsün. Şurada doğru düzgün 40 sene ömrümüz var.