Makaleler
62
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Fransa, Almanya, Danimarka gibi ülkeler sistem bilgisayarlarını Windows'tan Linux'a geçiriyor. Türkiye'de de okullarda Pardus'a geçilmeye başlanmıştı. Yakında devlet daireleri için de yapılabilir.

Şu videoda kaynakları ekranda göstererek açıklıyor arkadaş:

Fransa'da Windows'a yönelik eylemler bile yapıldı. Güzel bir haber. :)

Linux'ta çalışmayan platformlar nelerdi hocam hani özgür ya:D. Oyun platformları mesela.
Ben hile koruma yazılımının bilgisayarımın en derin dosyalarına erişip beni röntgenlemesini istemiyorum, bu bir güvenlik tercihidir dostum. Senin o bayıla bayıla oynadığın oyunların Anti-Cheat sistemleri senin kernel düzeyinde yetkileri olduğunu biliyor musun? Windows kullanarak kendi bilgisayarımda müşteri olacağıma, Linux kullanarak bilgisayarımın sahibi oluyorum. Sahi, kernel ne demek biliyor musun sen? 🤔

Türkiye için çok da olası görmüyorum bu durumu. Tüm sistemler Windows altyapısıyla uyumlu ve buna göre uygulamalar yazıldı ve yıllardır aynı sistem kullanılıyor. Daha Windows kullanmayı bile yeni öğreniyorlar gerçi.

Linux'ta çalışmayan platformlar nelerdi hocam hani özgür ya:D. Oyun platformları mesela.
Uygulamaların Linux desteği olmaması, Linux yüzünden olan bir şey değil geliştirici ve firmaları yüzünden olan bir durumdur. Buna rağmen Linux topluluğu Wine gibi çözümler üretmeye çalışıyor.

Konudan uzaklaşmamanızı tavsiye ederim. Gerekiyorsa bununla ilgili yeni konu açın.

Ben hile koruma yazılımının bilgisayarımın en derin dosyalarına erişip beni röntgenlemesini istemiyorum, bu bir güvenlik tercihidir dostum. Senin o bayıla bayıla oynadığın oyunların Anti-Cheat sistemleri senin kernel düzeyinde yetkileri olduğunu biliyor musun? Windows kullanarak kendi bilgisayarımda müşteri olacağıma, Linux kullanarak bilgisayarımın sahibi oluyorum. Sahi, kernel ne demek biliyor musun sen? 🤔

Evet biliyorum. Hatta Riot Games'in hileyi önlemek için bilgisayarımdan düzenli ekran görüntüsü aldığını da biliyorum. Biraz dikizleniyoruz ama bırakamıyoruz mereti:D.