Erişim Sorunu: Ufak Bir Saldırı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeşil siteye hiç giremiyorum. Nedense sadece telefondan giriliyor.

Şahsen ben tercih etmiyor olsam da kendisi sizleri bilgilendirmek istemiş ve bunda bir sakınca yok.
Bildirmesinde sorun yok zaten. Senin cümlen sıkıntılı:
Sırf buralarda olduğumuzu görsün diye her yere sabitlerim yine konuyu.

Ayrıca saldırıyı yapan şahsı belirten de sensin, Recep Baltaş değil. Yazdığım mesajda bu konunun açılmasıyla ilgili de bir yakınma bulunmuyor, tekrar okursanız anlarsınız diye düşünüyorum. "Her yere sabitleme" lafınıza ve şahsı belirtme eyleminize söylemişim dediklerimi sanki?

@Recep Baltaş, @Enes3078, hocam mesela sunucu yazılımınız (örnek Apache, Tomcat, Xampp) ya da güvenlik duvarında saldırganların IP'si engellenemiyor mu? Yoksa başka olaylar mı dönüyor?

Ayrıca saldırıyı yapan şahsı belirten de sensin, Recep Baltaş değil. Yazdığım mesajda bu konunun açılmasıyla ilgili de bir yakınma bulunmuyor, tekrar okursanız anlarsınız diye düşünüyorum. "Her yere sabitleme" lafınıza ve şahsı belirtme eyleminize söylemişim dediklerimi sanki?

Böyle basit saldırıları bildirmem, soranlara direkt söylerim. Yaptığımda bir sıkıntı yok, dert etmeyin :)

@Recep Baltaş, @Enes3078, hocam mesela sunucu yazılımınız (örnek Apache, Tomcat, Xampp) ya da güvenlik duvarında saldırganların IP'si engellenemiyor mu? Yoksa başka olaylar mı dönüyor?

Saldırı şekli normalde engellenmesi varsayılan ayarlarla mümkün olmayan bir saldırı şekliydi. Özel geliştirdiğim güvenlik duvarı önlemlerine takılıyor zaten, genel anlamda takmanıza gerek yok. 1-2 dakika forum gider geri gelir.

İnsanların bu site ile derdi ne anlamıyorum. Gidin oyun sitelerine saldırın. Her zaman kullanılmayan sitelerde deneyin saldırıyı neden bu sitede deniyorlar anlamadım. Burası deney tahtası mı?

Allah milyon requestli saldırılar göstermesin ne diyeyim. DDoS almak iğrenç bir konudur, birde işi bilen bir stresser ise ciddi sıkıntılar yaşatır. Özellikle shared hosting kullanan projeler için konuşuyorum çünkü firma dışlar sitenizi. Google tarafında kapsama düşen sorunları söylemiyorum zaten.

Profesyonel oldukları konu, saldırıyı engellemek değil de laf sokmak herhalde. Bu arada konu, açıp bakmayacağım kadar önemsiz bir konu. Bunu yapan bir iki kişi yok, bir sürü kişi var. Her saldırı için konu açılacaksa işimiz var. Bunu yapmanız, burada olduğunuzu göstermiyor sadece. Aynı zamanda siteye zarar vermeye çalışan kişilerin de ekmeğine yağ sürüyor. Çünkü o kişilerin amacı, sizin sinirinizi bozmak. Başka bir şey değil. Onların yaptığı şeye siz laf sokmayla, küfürle hakaretle karşılık verirseniz o kişiler de yaptıkları saldırıyı en nihayetinde sürdürürler. Konuyu her yere sabitlemek de anlamsız bence. Ufak bir saldırı olur ve sorun düzeltildiğinde ufak bir bildirim atarsın, olur biter.

Ayrıca, Recep Baltaş'ın kendi profili altında ağzına geleni istediği zaman, istediği şekilde söylemesi ve bunu başka üyelerin yapamaması da ayrı bir tartışma konusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Profesyonel oldukları konu, saldırıyı engellemek değil de laf sokmak herhalde. Bu arada konu, açıp bakmayacağım kadar önemsiz bir konu. Bunu yapan bir iki kişi yok, bir sürü kişi var. Her saldırı için konu açılacaksa işimiz var. Bunu yapmanız, burada olduğunuzu göstermiyor sadece. Aynı zamanda siteye zarar vermeye çalışan kişilerin de ekmeğine yağ sürüyor. Çünkü o kişilerin amacı, sizin sinirinizi bozmak. Başka bir şey değil. Onların yaptığı şeye siz laf sokmayla, küfürle hakaretle karşılık verirseniz o kişiler de yaptıkları saldırıyı en nihayetinde sürdürürler. Konuyu her yere sabitlemek de anlamsız bence. Ufak bir saldırı olur ve sorun düzeltildiğinde ufak bir bildirim atarsın, olur biter. Ayrıca, Recep Baltaş'ın kendi profili altında ağzına geleni istediği zaman, istediği şekilde söylemesi ve bunu başka üyelerin yapamaması da ayrı bir tartışma konusu.

Kesinlikle katılıyorum, her saldırı zamanı konu açılacaksa bence saldırılar azalmaz aksine artar. Çünkü saldırıyı yapan kişi işte Enes hocamız gibi kişiler kuduruyor gibisinden düşünebilir. Konu gerçekten gereksiz olmuş, bildirim bile yeterliydi. Evet, haklısınız Technopat'ta bile küfür ettiğine şahit oldum Recep Baltaş'ın. Bu konuda da kısacası sana yasak, bize yasak değil deniliyor. Sonuçta kurallar uyulması için var. Eğer ki üyeler kurala uyup yöneticiler uymuyorsa burada eşitlik yok demektir.

@Emile A239, @Leon Dayı, Her saldırıya özel bir durum değil, daha önce defalarca kez gelen saldırıların bilgisi zaten geçilmedi. Kaldı ki ekip içinde biz bu konu üstüne zaten konuşuyoruz. Aslında bu konunun esas açılış sebebi yeni sunucunun kiralanmış olmasını dile getirmek olabilir, konuyu farklı boyutlara çekmemeniz daha uygun olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı Alt