80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
Merhaba,

Şu sıralar izinde olduğum ve çok boş vaktim olduğu için kendime öğrenecek yeni bir dil arıyorum. Kitaplarının, filmlerinin ve müziklerinin güzel olduğunu düşündüğünüz diller nedir? Seyahat amaçlı, pek İngilizce konuşulmayan ülkelerin dilleri de olabilir.

Felemenkçe, Çince, Yunanca ve Portekizce gibi seçenekler aklıma geldi. Brezilya seyahati için Portekizce harika bir seçenek gibi duruyor fakat eserleri nasıldır hiç fikrim yok. Portekiz’de olan aksan da pek hoş gelmiyor. Sevdiğim bir içerik olmayınca da bir dili öğrenmek tam işkence gibi. :D

Sevdiğiniz eserler ile birlikte önerirseniz sevinirim.

Şu diller hariç: İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Fransızca, Almanca ve Ukraynaca.

Teşekkürler.

Emrah Safa Gürkan, Portekizceyi öneriyordu. Eserler hakkında bilgim yok maalesef.
İspanyolcayı İspanya’ya göre öğrenmiştim. Portekizce için Brezilya mı, Portekiz mi daha iyi olur emin olamadım. Bildiğim dillere benzerliği ile çok kolay olur gibi geliyor. Bölgesel farklılıkları illa öğrenmem gerekir fakat dediğim gibi ilgi çekici olması gerekiyor. 😅

Rus edebiyatının falan güzel olduğunu duymuştum.
Rus edebiyatına biraz çalışmıştım. Şu anda Ukraynaca öğrendiğim için biraz karışabilir diye düşünüyorum. Dostoyevski eserlerini orijinal dilinde okursam eğlenceli olabilir gibi geliyor.

@Sensei, birçok Çince eser var ve gerçekten çeşitli filmlere sahipler. Gezilecek kocaman da bir ülkeleri var. Muhtemelen bir öğretmen bulmam gerekecektir çünkü telaffuz kuralları ve yazımlar uğraştıracak gibi duruyor. Bildiğim diğer dillere benzemediği için yanlış da öğrenmek istemem ve tek başıma denemek istemiyorum. Fırsat bulduğumda giriş dersi almayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Kendi başıma da Brezilya Portekizcesi çalışacağım. IPA ile telaffuzu pek zorlamayacaktır. Rusçayı da eşimden öğrenebilirim ve onunla pratik yapabilirim. 🙂

Bir sene sonucunda ilerlememi, sevdiğim eserleri ve zor noktaları paylaşmayı düşünüyorum.