Henüz yeni bir teknoloji olmasından dolayı, bu konuda internette de pek sağlıklı bilgiler bulunmuyor. Olan bilgilerin çoğu da yurtdışı telefonların IMEI kaydı ile ilgili. Dolayısıyla fiziksel SIM'den, eSIM'e geçmeli miyiz? Sizler eSIM'e geçtiniz mi eğer geçtiyseniz bu konuda deneyimleriniz nelerdir? Genel olarak avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Detaylar
Kim cevapladı?Ben henüz geçmedim ama özellikle yurt dışına çıktığımda artık Vodafone Her Şey Dahil Pasaport hizmeti inanılmaz kazık bir fiyata çıktığından, bayiye gitmeden internetten bir eSIM alıp onu kullanmaya başlıyorum.
Son düzenleme:
Burak Birinci
Üstün
Nerdeyse iki yıldır kullanıyorum hiçbir sorun ile karşılaşmadım gayet faydalı, iki farklı SIM kart kullanmama olanak sağlıyor biri fiziki olmak üzere.
@Recep Baltaş hocam, yurtdışı kullanım için cazip olduğu yönünde kullanıcılar olumlu karşılıyorlar ama biz yurtiçi kullanıcılar için avantajlı mı değil mi ondan emin olamadım açıkçasıBen henüz geçmedim ama özellikle yurt dışına çıktığımda artık Vodafone Her Şey Dahil Pasaport hizmeti inanılmaz kazık bir fiyata çıktığından, bayiye gitmeden internetten bir eSIM alıp takıyorum.
Hocam hangi operatörü kullanıyorsun peki?Nerdeyse iki yıldır kullanıyorum hiçbir sorun ile karşılaşmadım gayet faydalı, iki farklı SIM kart kullanmama olanak sağlıyor biri fiziki olmak üzere.
Burak Birinci
Üstün
Yurtdışında yerel du operatörünü kullanıyorum eSIM olarak. TR'deki hattım Vodafone fiziki. Türkiye'de hangi firmalarda bu servis var bilmiyorum ama eğer yapma imkanınız varsa bence faydalı denenir.
- Makaleler
- 43
Bence en azından şu anlık gerekli ve kesinlikle kullanılması gereken bir teknoloji mi? Hayır. Ancak ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem.
tearsbeforecrying
Yetkin
Düşünülen avataj: Bir bayii'ye gitmeden dakikalar içersinde abone olmak. SİM kartın bozulmasını önlemek. Ekonomik olması: Bir servis sağlacısı bir şebekeden diğerine 'transfer' olduğu zaman yeni SİM kartı gönderilmesine ihtiyaç duyulmaması. Telefonda (SİM profillerin boyutlatına göre) 5-6 eSIM profilin saklanabilmesi. 'Acaba bu operatörün SİM kartını nereye koymuştum? Yoksa kaybettim mi?'[...] hocam, yurtdışı kullanım için cazip olduğu yönünde kullanıcılar olumlu karşılıyorlar ama biz yurtiçi kullanıcılar için avantajlı mı değil mi ondan emin olamadım açıkçası![]()
Olumsuz yönü: Telefon bozulduğunda SİM kartı bir telefondan diğer telefona takamıyorsun. Profil 'yanlışlıkla' silinebiliyor.
eSİM kullanmak isteyen fakat eSİM desteklemeyen telefonlar için şöyle bir çözüm de mevcut:
eSIM.me Store
Download SIM cards directly onto your smartphone | Works in any country | No more plastic, good for our planet :)
esim.me
Yeni konular
-
-
YKS'de başkasının optik formunu imzalamak sınavı iptal ettirir mi?
- olimposlu
-
-
-
-
-
-
-
Çözüldü Hız göstergesi bozuk olan motor muayeneden geçer mi?
- theodore bagwell