kalim_x

Başarılı
Acer Aspire E1-532 marka bir laptopum var. Yuvarlak hesap 10 yıllık laptop. Şu an Chrome OS Flex ile basit işler için kullanıyorum. Bilgisayar kenarda duruyor. Ayda yılda bir açıyorum. Fazla kullanmıyorum aslında. Değerlendirmek istiyorum bu laptopu. 8 GB RAM ve 240 GB SSD var. İşlemcisi Intel Celeron. Ben buna Batocera OS kurarak veya basit bir Linux dağıtımı kurup emulatorler ile retro konsol olarak kullanabilir miyim? PlayStation 1 veya 2 oyunlarını, PSP oyunlarını, eski Nintendo oyunlarını kaldırır mı sizce?

PS2 emülatöründe God Of War 2 gibi ağır oyunlarını deneyin. Kaldırıyorsa büyük ihtimalle diğer oyunlarıda rahatça oynarsınız. PS2 den emin olmasamda büyük ihtimalle çoğu PS1 ve PSP oyununu oynatabilecektir.

PS1 ve PSP oyunlarını dandik telefonlar bile kaldırıyor sizin cihazınız rahatlıkla kaldırır diye düşünüyorum, tâbi denemek de fayda var.

PS1(oyuna göre değişebilir) veya NES gibi daha düşük çözünürlükte çalışan oyunlarda sorun olmaz. Ama PSP, PS2 emülatörleri ve oyunları takılacaktır. Telefonlar ile lütfen eski bilgisayarları kıyaslamayın. Dandik telefonlarda da PSP oyunları takılıyor.

Çözünürlük olarak eski gelebilir, ama PSP(ilk versiyon 2004), PS2(ilk üretim 2000) ayarında bir cihaz, sadece çözünürlüğü daha düşük. Sonradan çıkan modellerinde PS3 görsel olarak yetiştiği yerler var. Daha fazla donanım gücü gerektiriyor. Emülatörleri de PS1 ve NES emülatörlerine göre daha iyi işlemci istiyor.

Son düzenleme: