Yer
İzmir
Spora başlamadan önce daha doğrusu obez halimde çok gibi iştahım vardı. Hala obezim ama spor yaptığım için eskisine kıyasla daha az, tabii şu an diyeti saldım rastgele besleniyorum. Diyeti salanlar aşırı yiyorlar iştahla, fakat bende o eski iştah yok. Zamanında hep yulaf, tavuk, yumurta yedim vücut ona alıştı bir süre. Şu an hala yiyorum. Soğuk baklava yiyeceğim mesela birazdan ama o zevki vermiyor. Ağzımda böyle tadını doya doya almam lazım, direkt yiyip geçiyorum cips, kola vs. bunlar da öyle hiçbiri zevk vermiyor. Diyecekseniz "Düzgün beslen, salma" diye amacım güç artırmak. Şu an o yüzden saldım, bir de hiçbir yemekten düzgün zevk almıyorum. Belki eski yeme şeyime dönersem düzelir diye denedim olmadı. Mental olarak kafayı sıyıracağım.

Gunde iki ogun yemek saglikli yasam icin daha uygun ve agzinizin tadi da gelir.

Spor yapmayi cok sevmedigim icin kisisel yorum yapmak istemiyorum. Sadece nefsimiz yuzunden spor cok bunaltir insani.

1. Geçmişteki Yeme Alışkanlıkları: Önceden daha fazla iştahın vardı ve sağlıklı gıdalar (yulaf, tavuk, yumurta gibi) tüketiyordun. Bu gıdalar vücudunun alıştığı yiyecekler haline gelmiş.
  2. Şu Anki Durum: Şu an obez olmana rağmen spor yapıyorsun, ancak diyetini ihmal ettiğin için rastgele besleniyorsun. Bu, önceki sağlıklı alışkanlıkların yerine sağlıksız ve tatmin etmeyen gıdaların geçtiği bir döneme işaret ediyor.
  3. Tat Alma ve Zevk Problemi: Şu anki yeme deneyimin, cips ve kola gibi yiyeceklerle tatmin edici olmadığını, yemeğin tadını doya doya alamadığını vurguluyorsun. Özellikle soğuk baklavayı yediğinde bile yeterince zevk alamadığını hissediyorsun.
  4. Mental Etkiler: Yemekten keyif almamak ve eski alışkanlıklara dönmenin zorluğu, zihinsel olarak seni zorladığını ve bu durumun bir çıkmaza soktuğunu ifade ediyorsun. Bu da ruh hali üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor.
Sonuç olarak, yazında sağlıklı beslenme alışkanlıklarından sapmanın getirdiği olumsuz hisler, yiyeceklerden aldığın tat ve zihinsel sağlık arasındaki bağlantıyı ele alıyorsun. Bu durum, daha sağlıklı bir beslenme düzenine dönüş yapma isteğini de ortaya koyuyor.