Ethem Efe
Üstün
Selamlar.
Yavaştan spora başlayıp kendime sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak istiyorum. Boy-kilo endeksim 24.3, günlük almam gereken kalori miktarı ise 1200-1300 civarıymış. Yapay zeka yardımıyla aşağıda görebileceğiniz gibi bir plan oluşturdum ancak sizlerin de deneyimli görüşlerini ve önerilerini almak istiyorum.
Bazı sağlık sorunlarım nedeniyle spor olarak çok yoğun ve ağır egzersizler yapamıyorum. Fakat bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteleri ve evde yapabileceğim basit hareketleri rahatlıkla uygulayabilirim.
Yavaştan spora başlayıp kendime sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak istiyorum. Boy-kilo endeksim 24.3, günlük almam gereken kalori miktarı ise 1200-1300 civarıymış. Yapay zeka yardımıyla aşağıda görebileceğiniz gibi bir plan oluşturdum ancak sizlerin de deneyimli görüşlerini ve önerilerini almak istiyorum.
Bazı sağlık sorunlarım nedeniyle spor olarak çok yoğun ve ağır egzersizler yapamıyorum. Fakat bisiklet sürme, yüzme gibi aktiviteleri ve evde yapabileceğim basit hareketleri rahatlıkla uygulayabilirim.
| GÜN | KAHVALTI | ÖĞLE | ARA ÖĞÜN | AKŞAM |
|---|---|---|---|---|
| Pazartesi | 1 yumurta, 1 dilim peynir, 2 ceviz, yeşillik, 1 dilim tam buğday ekmeği | Izgara tavuklu yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile) | 1 meyve, 10 badem | 6 kaşık sebze yemeği, 4 kaşık yoğurt |
| Salı | 2 yumurtalı omlet, 1 dilim peynir, 2 ceviz, yeşillik | 3-4 dilim hindi fümeli sandviç, 1 ayran | Kahve, 2 ceviz | 4-5 adet ızgara köfte, bol salata |
| Çarşamba | 2 yumurtalı menemen (1 domates), 1 dilim tam buğday ekmeği | 6 kaşık yeşil mercimek/nohut, 1 kase cacık | 1 çay bardağı kefir, 10 fındık | Fırında tavuk, ızgara biber ve mantar |
| Perşembe | 1 dilim süzme peynir, 2 ceviz, 5 çeri domates, yeşillik, 1 dilim esmer ekmek | 2 haşlanmış yumurta ve 3 kaşık lorlu yeşil salata | 1 kase yoğurt, çilek/yaban mersini | Etli taze fasulye/ıspanak, 4 kaşık yoğurt |
| Cuma | 1 yumurta, 1 dilim peynir, 6 badem, yeşillik, 1 dilim tam buğday ekmeği | Tavuk sote, 3 kaşık bulgur pilavı, salata | 1 yeşil elma, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi | Fırında somon/levrek, bol limonlu salata |
| Cumartesi | 1 yumurtalı omlet, 1 dilim peynir, 2 ceviz, yeşillik | 1 kase sebze çorbası, lorlu salata | Yeşil çay, 2 kare bitter çikolata | Ispanak sote, 4 kaşık süzme yoğurt |
| Pazar | 1-2 yumurta, peynir, 6 badem, yeşillik, domates, 1 dilim tam buğday ekmeği | Izgara et/tavuk, bol salata | 1 meyve, 2 ceviz | 4 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği, 4 kaşık yoğurt |