Bildiğiniz bir alerjiniz var mı? Yoksa Alerji ve İmmünoloji bölümünden randevu alıp bir alerji testi yaptırın, çıkan sonuçlarla birlikte cildiyeye gidip destek alın. Bazen bilinmedik bir alerjik etken tetikliyor olabiliyor, önce bunu öğrenin. Ama sırf bunu tetikleyecek unsurun alerjik bir şey olduğunu da bilin, hiç yoktan yere başlayabiliyor çünkü.
Detaylar
Kim cevapladı?Thanos
Üstün
Bu rahatsızlık kişiden kişiye değişedebiliyor, ben mesela son haftalarda çok fast food tükettim ama herhangi bir şekilde dermati'tim artmadı, bazenleri ise çok az fast food tüketeyim hemen kaşıntılarım artıyor.Beslenme ile alakalı ise yağlı fast food beslendiğim bir dönem yoktu. Şu an 2 haftaya yakın çoğu şeyi kestim yağlı şey yemiyorum şekeri minimuma indirdim buğday ürünleri tüketmemeye çalışıyorum ama nafile. Belki uzun yıllar beslendiğin zaman işe yarayacak o doğru olabilir ama kim yıllarca sıfır yağ sıfır şeker sıfır gluten ile yaşayabilir ki? Böyle hayat mı geçer.
ornitorenk
Uzman
Bildiğiniz bir alerjiniz var mı? Yoksa Alerji ve İmmünoloji bölümünden randevu alıp bir alerji testi yaptırın, çıkan sonuçlarla birlikte cildiyeye gidip destek alın.
Hocam şimdi alerjim ile alakalı olsa idi şu zamana kadar hep böyle kudururdu bu ama bazı dönemler neredeyse hiç şikayetim yoktu özellikle 2022-2024 arası ayda yılda 1-2 kez vichy dercos kullanıp geçiyordum her şeyi de yiyordum yani 1 hafta boyunca Fast food yediğim bile oldu ama yoktu ortalıkta. Bu aralar abur cubursuz az yememe rağmen azıyor. Stres baş faktör galiba ama bu sefer de dermatiti stres etmeye başladım kısır döngü oldu. Kaşınıyor ve kötü görüntü oluşuyor > stres yapıyorum > tekrar kaşınıyor ve en başa dönüyorum. Bir işe güce girsem vaktim yoğun olsa ya da içinde bulunduğum şu durumdan kurtulsam belki rahatlayacağım. Yakınımda deniz var bilmiyorum her gün gidip girsem mi?
Denemekten zarar gelmez, iyi gelirse sizin için iyi olur. Vücudunuzun hangi yerlerinde görülüyor egzama?Hocam şimdi alerjim ile alakalı olsa idi şu zamana kadar hep böyle kudururdu bu ama bazı dönemler neredeyse hiç şikayetim yoktu özellikle 2022-2024 arası ayda yılda 1-2 kez vichy dercos kullanıp geçiyordum her şeyi de yiyordum yani 1 hafta boyunca Fast food yediğim bile oldu ama yoktu ortalıkta. Bu aralar abur cubursuz az yememe rağmen azıyor. Stres baş faktör galiba ama bu sefer de dermatiti stres etmeye başladım kısır döngü oldu. Kaşınıyor ve kötü görüntü oluşuyor > stres yapıyorum > tekrar kaşınıyor ve en başa dönüyorum. Bir işe güce girsem vaktim yoğun olsa ya da içinde bulunduğum şu durumdan kurtulsam belki rahatlayacağım. Yakınımda deniz var bilmiyorum her gün gidip girsem mi?
ornitorenk
Uzman
Saçlı deri.Denemekten zarar gelmez, iyi gelirse sizin için iyi olur. Vücudunuzun hangi yerlerinde görülüyor egzama?
ECTOPİX S %0.1 çözelti, egzamamın olduğu zamanlarda aile hekimi yazmıştı. Günde bir kez kaşınan bölgeye damlatıp elinle ovalıyorsun, faydasını görmüştüm. Duştan sonra da saçını tamamen kuruttuğun zaman aynı işlemi yapıyorsun, isterseniz yazdırıp deneyin.
- Makaleler
- 5
Hocam selamlar,
İlaçlarla yatıştırıyorum ancak stres seviyem arttığı zaman egzama da artıyor.
İlaçlarla yatıştırıyorum ancak stres seviyem arttığı zaman egzama da artıyor.
Adelayn
Uzman
Çok fazla bilgi kirliliği var ilaçlar dersen ilk yaran tedavi daha sonra işe yaramamaya başlıyor. Kimisi diyor İngiliz karbonatı içmek, kimisi daha pahalı ilaçlar, mantar ilacı kullananlar, beslenme bağırsak düzenleyiciler kullanmak, spor yapıp stres atmak gibi bir sürü daha sayabilirim karbonat dışı hepsini denedim bazen etkili oluyor işte çözümü buldum diyorum daha sonra işe yaramıyor. Dermotologlar insanı yanlış yönlendiriyor hep kendi anlaşmalı ya da bildikleri ilaçlara yönlendiriyorlar. Hem kafam, hem yüzüm, kulak arkası gibi yerler pul pul dökülüyor sürekli. Anlamadığım konu nasıl bunun üzerinde nitelikti araştırma yok bu dönemde.
ornitorenk
Uzman
Dünya nüfusunun %2 ile %5 i buna sahip deniyor ortalama 300 milyon insan desen ve bu 300 milyon insan en ucuzundan ayda 10 dolar harcıyor dersek minimum yılda 36 milyar dolar eder. Başka bir şey dememe gerek yok herhalde.Anlamadığım konu nasıl bunun üzerinde nitelikti araştırma yok bu dönemde.
Adelayn
Uzman
Dünya nüfusunun %2 ile %5'i buna sahip deniyor ortalama 300 milyon insan desen ve bu 300 milyon insan en ucuzundan ayda 10 dolar harcıyor dersek minimum yılda 36 milyar dolar eder. Başka bir şey dememe gerek yok herhalde.
Kötücül bir açıyla düşünürsem, nufüsun yüzde beşinin her ay parasını almak yerine bunları niye tedavi edelim ki? Diye bir düşünce aklıma girmeye başladı.