Detaylar
Kim cevapladı?Black Plague
Uzman
Hocam çoğu Linux dağıtımda sürücüler hazır yüklü geliyor.Elimde ilk bilgisayarımız olan Toshiba laptop var. Linux kurmayı düşünüyorum ama sürücü bulamadığım için denemedim. Bu tarz eski laptoplar için sürücüleri nereden, hangi sitelerden bulabilirim?
Emre.py
Üstün
Linux Mint kurmayı düşünüyorum, farketmiyor değil mi?Hocam çoğu Linux dağıtımda sürücüler hazır yüklü geliyor.
yusufumm07
Üstün
Elimde ilk bilgisayarımız olan Toshiba laptop var. Linux kurmayı düşünüyorum ama sürücü bulamadığım için denemedim. Bu tarz eski laptoplar için sürücüleri nereden, hangi sitelerden bulabilirim?
Bir 10 yıldan eskiyse o işi unut sırf Bluetooth sürücüsünü kuramadım diye yeni laptop aldım.
Black Plague
Uzman
Genel olarak fark etmez diye düşünüyorum. Zaten Ubuntu çok fazla desteği olan bir dağıtım. Linux Mint ise Ubuntu tabanlı olduğu için sürücüler bence çalışır. Linux Mint'i USB'ye kurup yüklemeden sadece başlatarak sürücüleri kontrol edebilirsin. Live USB mantığı varLinux Mint kurmayı düşünüyorum, farketmiyor değil mi?
Elimde ilk bilgisayarımız olan Toshiba laptop var. Linux kurmayı düşünüyorum ama sürücü bulamadığım için denemedim. Bu tarz eski laptoplar için sürücüleri nereden, hangi sitelerden bulabilirim?
IObit Driver Booster yükle ama sürücüleri yüklediğin gibi uygulamayı geri sil.
Farketmiyor.Linux Mint kurmayı düşünüyorum, farketmiyor değil mi?
Black Plague
Uzman
Linux Mint kendi driver manager uygulaması ile geliyor. Ekstra bir driver manager programına gerek yok.IObit Driver Booster yükle ama sürücüleri yüklediğin gibi uygulamayı geri sil.
Son düzenleme:
Genel olarak fark etmez diye düşünüyorum. Zaten Ubuntu çok fazla desteği olan bir dağıtım. Linux Mint ise Ubuntu tabanlı olduğu için sürücüler bence çalışır. Linux Mint'i USB'ye kurup yüklemeden sadece başlatarak sürücüleri kontrol edebilirsin. Live USB mantığı var![]()
Peki ya USB ile anlayamayacağı şeylerin sürücüleri?
Black Plague
Uzman
Peki ya USB ile anlayamayacağı şeylerin sürücüleri?
USB mantık olarak bir depolama birimi. USB anlayamıyorsa o zaman cihazın kendi depolama birimi de algılamaz. Zaten live USB bile cihazın kendi donanım gücü ile çalışıyor. Yani mantık olarak sürücüler live USB seçeneğinde de çalışır
Yeni konular
-
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-