Ucuz üretim ile çok satış yapmaya devam ettikleri sürece bozulmayacak cihaz üretmeyecekler.

Bana S60 R mı yoksa Kia Stinger mı alırsın diye sorsalar, S60 R derim. Birisinde zibilyon tane sensör ve elektronik parça varken öbür araba tamir etmek için dâhâ elverişli.

Hiçbirine katılmıyorum. "Eski arabalar daha mı sağlamdı?", "Eski bilgisayarlar daha mı sağlamdı?", "Eski beyaz eşyalar daha mı sağlamdı?" vs vs. (Son kelime "iyiydi" ile değişebilir.) Hayır değildi. Eskiden de iyisi ve kötüsü vardı, bugün de iyisi ve kötüsü var. Sağlam olup yıllarca yaşayacak olan da var, 2 senede atık olarak ayrılacak olan da. Acaba aynı yıllarda kaç farklı model sürüldü de aralarından sağlam olarak nitelendirdiğin bilgisayar bugüne kadar yaşamayı başardı ya da aynı modelin kaç tanesi bugüne kadar sağlam gelmeyi başardı, bunun bir istatistiği var mı? Muhtemelen yok. Gereksiz muhabbetler olduğunu düşünüyorum. Aynısını eski Mercedes'ciler de çok yapıyor. 90 model Mercedes "Bak nası güzel yaa" diyor. Güzel değil kardeşim, 30 yaşında araba nasıl güzel olsun.

Eskiden ürünler kullanılmak için üretiliyordu şimdi de satılmak için üretiliyor. Bu olgu sadece laptop piyasasında değil, tüm elektronik ürünler için geçerli.

Evet çok doğru fizik hocam anlatmıştı şimdir bir ürün mesela garantisi 5 yıl diyelim. Bu ürün genelde garantisini dolduramadan yani bitmesine 3 4 ay kala ya da garantisi bittiğinde bozuluyor veya bir parçası muhahkak arıza veriyor.

Son düzenleme:
Bende bir emektar var. Hala IDE HDD kullanıyor. Kendisi 18 yıllık. Ömrünü doldursa bile arada Lynx'ten internete giriyorum.

Msı Vector'ün bir kapak açılışı var Zeka küpü ile oynar gibi bu kadar zor olmamalı. Ben bunu tek elimle açamıyorum yükseltme yapamıyorum.Tamam taş gibi sağlam ama içini açması işkence. Bence eski laptoplar daha kolayaçılıyordu.

MacBook Air 2011 gibi laptopu şimdi Apple çıkaramaz. O kadar küçük, hafif ve döneminde güzel bir laptop daha yoktu.

Yeni MacBook Air cihazlar, eskilerinden çok daha iyi ya… Şimdikiler de hafif. 2011’de param yoktu, Apple dünyasına biraz uzaktım. O yüzden 2011 Apple cihazlarını deneyimlemedim açıkçası ama Intel işlemcili herhangi bir Mac’in, şimdikilerden iyi olacağını düşünmüyorum. 🤣

Yeni laptoplar çok daha iyi.

Yok değildi. Bel fıtığına sebebiyet veren ağırlıkta, hayvan gibi kalın ürünlerdi. Günümüzdeki laptoplar hakkında eleştiri yapabileceğim tek nokta yetkili olmayan servisler ya da kullanıcılar tarafından tamir edilemeyecek, tamir düşmanı tasarımlar yapmaları veya yedek parça sağlamamaları olabilir. Çünkü eski laptoplarda klavye dahil bütün parçalar kolaylıkla sökülüp takılabiliyordu günümüzde ise bırak kolay olmasını yedek parça bile vermiyorlar. Günümüzde de eğer ben 5 kilo laptop kullanmayı göze alıyorum derseniz aynı sağlamlıkta ürünler üretebilir firmalar.
Karbon fiber diye bir sey icad edildi farkindasin degil mi?