Bence yeni oyunlar da oldukça zor olanlar var. Mesela Souls serisi, Elden Ring, Sekiro vs. oldukça zor. Normal gezen düşmanlardan tek yiyebiliyorsunuz. Yani demek istediğim her çağın basit ve zor oyunları var.
O oyunlar zor olması için yapılmış oyunlar ama. Eski oyunlar bu amaçla yapılmadı.

O oyunlar zor olması için yapılmış oyunlar ama. Eski oyunlar bu amaçla yapılmadı.

Eski oyunlarda da kolay oyunlar ve zor olması için yapılan oyunlar var. Mesajımı tam okumadınız herhalde son cümlemde açıkça her çağın kolay ve zor oyunları var diye belirttim. GBC'de aç Kirby oyna gayet basit bir oyun.

Evet var ama genel olarak bakacak olursak konu sahibinin oynadığı oyunun zor olması için yapıldığını sanmıyorum. Mekanikleri eski olduğu için zor oluyor.
Bu arada eski oyunlar neden zor diye sormuş ama. Ben bunu açıkladım. Bence Duke'da biraz zor olması için yapılmış olabilir. O dönemin mekaniklerinde çok kolay oyunlar da var.

Bana göre yeni oyunların eskilere göre daha kolay gibi durmasını nedeni pazarlama. Geliştiricilerin büyük kısmı, özellikle yüksek bütçeli olanlar, oyunları geniş kitleye hitap etsin ve bu sayede çok satsın isterler. Oyunu eski oyunlar gibi zor ve fazlasıyla içinden çıkılmaz bir tasarım ile geliştirirsen oyun geniş bir kitleye yayılamaz ve hedeflenen satış adedine ulaşamaz. Bu yüzden günümüzde bulmaca oyunlarının bile çoğu aşırı zor değil.