lxOnurM

Üyecik
İlk defa sistem toplayacağım. Beyaz bir sistem toplamayı düşünüyorum. Nasıl sizce? Fikirlere açığım. Ekran kartına daha karar veremedim ama RTX 5080 düşünüyorum.
  • Kasa: HYTE Y70 Touch Infinite Snow White
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Ekran Kartı: —
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-A GAMING Wi-Fi Neo
  • Sıvı Soğutma: ASUS ROG Ryuo IV 360 ARGB White
  • RAM: 2x24 DDR5 CL30
  • SSD: WD Black SN850X 2TB
  • Güç Kaynağı: ASUS ROG STRIX 1000W 80+ Platinum White (ATX 3.1)
  • Yan Fanlar: 3× Lian Li UNI FAN TL Wireless LCD White
  • Üst Fanlar: 3× Lian Li UNI FAN TL Wireless White
  • Arka Fan: 1× Lian Li UNI FAN TL Wireless LCD White
  • Alt Fanlar: ASUS ROG Ryuo IV'ün kendi 3× 120 mm ARGB fanı

Her yere Lian Li koyup alt tarafa Ryuo'nun kendi stok fanlarını takarsan görsel bütünlük bozulur. Alta da 3 tane Lian Li çekip hepsini tek yazılımdan yönetmek daha mantıklı.

Bir de yan ve alt taraftaki intake fanlarını alırken reverse Blade olan modelleri seç çünkü fanların arkasındaki ızgara ve kablo görüntüsü içeri bakmasın, camdan bakınca temiz dursun. Bunun dışında parça seçimi tertemiz.

Her yere Lian Li koyup alt tarafa Ryuo'nun kendi stok fanlarını takarsan görsel bütünlük bozulur. Alta da 3 tane Lian Li çekip hepsini tek yazılımdan yönetmek daha mantıklı.

Bir de yan ve alt taraftaki intake fanlarını alırken reverse Blade olan modelleri seç çünkü fanların arkasındaki ızgara ve kablo görüntüsü içeri bakmasın, camdan bakınca temiz dursun. Bunun dışında parça seçimi tertemiz.
Kanka, hiç anlamıyorum da biraz detaylı anlatabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka, hiç anlamıyorum da biraz detaylı anlatabilir misin?
Tüm fanları ve AIO Pompasını ASUS Armoury Crate ile yönetebilirsiniz, sorunsuz çalışacaktır. Ama tüm fanlar aynı olsun diyorsanız üstteki hocamın dediği gibi ekstradan Lian Li fan alabilirsiniz. Windows kullanacaksanız asusun fan yönetim modülü (FanXpert) hepsini optimize çalıştıracaktır.

Harici markaların ışıklandırmasınıda sorunsuz yapıyor Armour Crate, Lian Li - Asus fanlar entegre şekilde tek ışıklandırma modunda kullanılabilir diye düşünüyorum o da problem değil.

Son düzenleme:

Eğer ekosistem kurmayı düşünüyorsa bu mantıklı. Ryuo alınca fanları boşa çıkacaksa bence direkt Hydroshift 2 LCD-S sıvı soğutma alabilir.

Görsel bütünlüğü ben de düşündüm de kasanın altındaki fanlar çokta gözükmüyor zaten kasanın yapısından dolayı, o yüzden ekstra Lian Li almak mantıklı gelmedi.

Ayrıca kasanın içine LED bir şerit çekmeyi düşünüyorum, Malezya'da kasa toplama videosunda vardı, çok hoşuma gitmişti.

Görsel bütünlüğü ben de düşündüm de kasanın altındaki fanlar çokta gözükmüyor zaten kasanın yapısından dolayı, o yüzden ekstra Lian Li almak mantıklı gelmedi.

Ayrıca kasanın içine LED bir şerit çekmeyi düşünüyorum, Malezya'da kasa toplama videosunda vardı, çok hoşuma gitmişti.
Bence dediğim gibi Hydroshift 2 LCD-S 360TL alın soğutucuyu. Ben en başta demedim çünkü Ryuo'yu çok istiyor gibisiniz.

O kadar ROG yapmışsın. Fanlara nereden baksan 10-15 bin harcayacaksın. Bir set 5 bin TL aşağı yukarı. Direkt ROG Hyperion kasa al daha iyi.