Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batur

Başarılı
Tanıdığım bir dedemin verdiği eski Toshiba laptopa modlu Windows 8.1 Ghost Spectre modlu işletim sistemini yüklemeye çalışırken kurulum ekranında kalıyor ve "Windows cannot be.
İnstalled to this disk. The selected disk is of the GPT Partition style" hatasını alıyorum ve bunu çözmek için de Rufus ile kurulumu GPT seçiyorum ama daha sonra kurulum ekranına bile gelmeden, yine hata alıyorum (görseli internetten aldım) sonra Rufus ile bu sefer MBR seçiyorum ve ilk baştaki gibi yine GPT seçin hatasını alıyorum Recep Baltaş'ın videosundan yola çıktım ama yine hep aynı sonuca geliyor.
Laptopun modeli: Toshiba Satellite L305D-S5934

Dosya Ekleri

• IMG_20210715_015227.webp
    IMG_20210715_015227.webp
    113,6 KB · Görüntüleme: 71
Sizden ricam farklı bir ISO dosyası deneyebilir misiniz? Cihaz zaten sadece CSM medya boot edebilir. USB diskinize yazdırırken bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. Bir başka seçenek, Rufus yerine Ventoy deneyebilir misiniz?

Sizden ricam farklı bir ISO dosyası deneyebilir misiniz? Cihaz zaten sadece CSM medya boot edebilir. USB diskinize yazdırırken bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. Bir başka seçenek, Rufus yerine Ventoy deneyebilir misiniz?

Hocam ben 3 ISO denedim normal 8.1 Windows 10 ve modlu 8.1.
Hocam ben siz ne derseniz onu yapıyorum :(. Bir de hocam Ventoy nasıl kullanılıyor bilmiyorum açıklar mısınız?
@Hasan Merkit,

Son düzenleme:
Tamam, yazdırma aracını değiştirmeyi deneyelim. Ventoy deneyebilir misiniz?

Bir de hocam Ventoy nasıl kullanılıyor bilmiyorum açıklar mısınız?
Buradan indir ve ZIP dosyasının içeriğini bir klasöre çıkar: https://sourceforge.net/projects/ventoy/files/v1.1.05

Ventoy2Disk.exe aracını çalıştır. Device kısmından diskini seç. (Diskin içeriğini silecektir. Dikkatli ol.) Ardından diskin içerisine gelecek olan "VENTOY" isminde bölüme direkt ISO dosyanı at. Birden fazla ISO dosyası atabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam Vento'yu kurduktan sonra ISO'yu USB'ye kurdum ancak yine aynı hatayı alıyorum GPT'ye kurmamı istiyor.
Bence sen yanlış bir cihaz boot ediyorsun. Ventoy'un öyle bir hata ekranı yok. Bilgisayarın içerisindeki diske farkında olmadan yükleme medyası olarak kurmuş olabilir misin?