• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Eskişehir'de hücum yeleği giyen 18 yaşındaki saldırgan beş kişiyi bıçakla yaraladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Bu çocuğun Hitler'e özendiği, nazi sempatizanı olduğu söyleniyor.

Öyle olsa sinagogtaki insanlara saldırırdı.

Texas'ta en azından bireysel silahlanma var, böyle bir olay olsa ilk birisine zarar verdiği anda başka birisi çıkıp saldırganı pert edebiliyor.
Söylediğin şey daha saçma. Bireysel silahlanma ile bu kişiler silah sahibi olup daha kötü şeyler yapabilirler.

ABD'de bu iş bildiğim kadarıyla o kadar da sıkı denetimle yapılmıyor; ayrıca bir psikolojik denetimi falan olmuyor. Bu işin çözümü basit: eğitim.

Arkadaş daha bıçak sallarken bile eli ayağı birbirine dolaşıyor, korkudan nefes nefese kalıyor. Bireysel silahlanma olsa ve bu eleman silahlı saldırı yapsa, emin ol maksimum 1 ya da 2 kişiyi yaralardı. Ondan sonra isviçre peynirine dönüştürürlerdi. Şöyle bir durumda var, şu an bireysel silahlanma yok ama o çocuk yine silahlı saldırı yapabilirdi. Ülkede ruhsatsız silaha erişim o kadar kolay ki. İddia ediyorum bir liseli öğrenci bile gerekli ortamlara girip, sakat sakat işler yaptıktan sonra eline silah alabilir. Markete gitse sigara verilmeyecek tipler bile çok kolay bir şekilde silah elde edebiliyor.

Eğitim derken bu çocuğun durumunu unutuyorsunuz. Bu çocuk direkt ruh hastası. Hani direkt kafada bazı eksiklikler, hatalar var. Eğitimle çözülebilecek bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…