@WTC, bu çocuk Nazi hayranı ve babasından sürekli şiddet gördüğünü, ailevi sorunları olduğunu vs. belirtmiş. Oyun %5 etkilemişse, çevresi ve ailesi %95 etkilemiştir. Bir tane de kardeşi var mış, anne babasına üzülmedim de o çocuğa üzüldüm. Abisinin yaptığı lavukluğu ömrü boyunca taşıyacak isimlerden birisi. Abisinin adını soyadını Google'da aratınca binlerce haber kaynağı çıkıyor ve işverenlerin de ilk yaptığı şey budur. Kişinin ad ve soyadını Google'da aratır, çıkan sonuçlara bakar.
Aile zaten başlı başına sorun. En büyük neden o. Ama pitbull gibi karanlık yerlere kapatıp, gün görmemesini de sağlamamışlardır. Dışarıdan bile belli bir bilince ulaşacak kadar kendini geliştirebilir. Nazi hayranı olacak kadar araştırma bilincine sahip, ama yediği haltın sonuçlarını kestiremeyecek kadar cahil.

Belki de dikkat çekerim diye düşündü. Sosyal medya da böylelerini kahraman ilan edebiliyor ya hani bu devirde :) Joker kostümüyle 12 kişiyi katleden herif bile kahraman ilan edilmişti. Dolu takipçisi vardı. Yoldan geçen herkes fenomen mübarek. Başka türlüsünü düşünemiyorum. Beyni olmaması gerekir, ki yok.

@WTC, olan kardeşine oldu maalesef. Küçük kardeşi var diye hatırlıyorum. Ömrü boyunca sürekli olarak dışlanacak. Çocuğun okul hayatını da ciddi anlamda etkiler bu. Okulda dışlanma ihtimali de var. Açıkçası dışlayan çocuklara da haksızlar diyemem. Şu devirde kimseye güven olmuyor maalesef ve diyeceğim şey de şu olurdu: Abisi böyleyse kardeşinin bunu yapmayacağının ihtimali var mı? Kimse canını sokaktan bulmadı, herkes canının derdini düşünür, düşünmek zorunda.

@WTC, olan kardeşine oldu maalesef. Küçük kardeşi var diye hatırlıyorum. Ömrü boyunca sürekli olarak dışlanacak. Çocuğun okul hayatını da ciddi anlamda etkiler bu. Okulda dışlanma ihtimali de var.
İşte abisi olarak kardeşine örnek olması gereken bir salağın yaptıklarının sonucu bu da. Yaşın yanında kuru da yanar. O çocuk dışlanmaktan çok, korkulan biri olur. Ona göre de karakterini değiştirir, abisinin yolundan gider. İlla etkileri olacak. Ama her şey unutulduğu gibi bu da unutulur.

@WTC, daha önce buna benzer bir olayın Türkiye'de eşi benzeri olmadığı için kolay kolay unutulacağını sanmıyorum.

@WTC, daha önce buna benzer bir olayın Türkiye'de eşi benzeri olmadığı için kolay kolay unutulacağını sanmıyorum.
Neler unutulmuyor ki, bu unutulmasın. Yoldan geçenlere rastgele sıkan Samsunlu sniper vardı. Kaynanasına el bombası atan adam vardı :) Samuray kılıcıyla yoldan geçen bir tane kızı kesen adam vardı. Annesinin kafasını kesip balkondan aşağı atan bağımlı vardı. Şu an hiçbiri hatırlanmıyor. Böyle dolu örnek var. Bu da unutulacak.

@WTC, dediğiniz de doğru. Onları unutmuştum :/ Sohbet için teşekkür ederim. Aradan biraz süre geçsin, muhtemelen bu da unutulur.

Embesil gibi bende de silah var diye silah çıkartırsanız tabii ki hayatınızdan olursunuz :D Etki tepki.

Bilinçli bireysel silahlanma kötü bir şey değil, Türkiye'de illegal olarak bir silaha uğraşmak zor da değil. Kötü adamların olduğu yerde iyi adamların olması gerek. Bireysel savunmada silah sadece bir araç ve en son kullanılması gerekiyor, bunun farkındalığına ve bilincine sahip olmayan sakin kalamayan insanın silahlanmaması gerekiyor zaten. Tek sorun Türkiye'de böyle bir şeyin eğitimi için gerekli altyapı, bilinçli farkındalık sahibi insanların az olması. Silahlanmış birine karşı yaklaşılacak polis eğitimi ya da benzeri bir şey bulunmuyor, bunun eksikliğinden ortaya çıkan ise polisin yaralanması oluyor.

Silahlı mücadelenin kazananı değil daha az kaybedeni olur.

@771, yorumunuza ek olarak da şu bilgiyi ekliyorum: Bireysel silahlanmanın olmaması, tamamıyla kanuna uyanlara oluyor. Kanun bilmeyen adamda silah zaten oluyor ve bu kanun bilmeyen adam da biliyor ki karşısındakinde silah olmama ihtimali de var. Bunu bilerek rahat davranıyor. Ülkemizde bireysel silahlanma serbest olsaydı belki de adam, silahına davranırken tereddüt edecek. Bilinçli şekilde bireysel silahlanma gerekiyor.

@771, yorumunuza ek olarak da şu bilgiyi ekliyorum: Bireysel silahlanmanın olmaması, tamamıyla kanuna uyanlara oluyor. Kanun bilmeyen adamda silah zaten oluyor ve bu kanun bilmeyen adam da biliyor ki karşısındakinde silah olmama ihtimali de var. Bunu bilerek rahat davranıyor. Ülkemizde bireysel silahlanma serbest olsaydı belki de adam, silahına davranırken tereddüt edecek. Bilinçli şekilde bireysel silahlanma gerekiyor.
Kesinlikle, burada olan tek şey kanuna uyan kişiye oluyor. Silahlanmış bir kişiye karşı yapabileceği tek şey hayatı uğruna kaçmaya çalışmak ya da yalvarmaktan başka bir şey olmayacak. O insanın hayatı uğruna savaşma hakkı veya imkanı yok. Kötü adam o silahı zaten bir yerden bulacak, bireysel silahlanma ile o kötü adam teşvik olmayacak. Dediğiniz gibi silahına davranırken tereddüt edecek. Bu gibi olaylarda uygun cezanın verilmemesi ya da bireysel silahlanmanın engellenmesi, insanları suça teşvik etmeye devam edecek.

Mesela orada silah kullanmasını bilen birisi olsaydı zarar görecek kişi sayısı bir idi. Beş kişi zarar görmeyecekti. İllaki birisi silahına davranıp orada o çocuğu pestile çevirecekti.