M.u.r.a.t

Uzman
Başlıkta da belirttiğim gibi sisteme elektrik gelmiyor. İlk adım olarak yeni bir PSU alıp taktım ama hâlâ sistem çalışmıyor. Daha önce sıkıntısız çalışıyordu bir akşam kapattım ertesi sabah böyle bir sorunla karşılaştım.

Dosya Ekleri

• IMG20250220180104.webp
    IMG20250220180104.webp
    6,6 MB · Görüntüleme: 72
Başlıkta da belirttiğim gibi sisteme elektrik gelmiyor. İlk adım olarak yeni bir PSU alıp taktım ama hâlâ sistem çalışmıyor. Daha önce sıkıntısız çalışıyordu bir akşam kapattım ertesi sabah böyle bir sorunla karşılaştım.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kablo Bağlantılarını Kontrol Edin:
- PSU'nun ana güç kablosunun (24 pin) anakarta doğru bağlandığından emin olun.
- CPU güç kablosunun (genellikle 4 veya 8 pin) anakarta doğru bir şekilde bağlı olduğuna bakın.

2. Kısa Devre Kontrolü:
- Anakartın alt tarafında metal bir nesne ya da kısa devre yaratacak herhangi bir şey olup olmadığını kontrol edin. Bazen vida veya tel gibi malzemeler kısa devreye neden olabilir.

3. Bileşenleri Ayırın:
- Tüm bileşenleri (RAM, grafik kartı, tüm bağlantılı cihazlar) çıkarın ve yalnızca PSU, CPU ve bir tane RAM ile sistemi başlatmayı deneyin.
- Eğer bu şekilde çalışıyorsa, sorun bileşenlerden birindedir.

4. Anakartı Görsel Olarak Kontrol Edin:
- Anakart üzerinde yanmış veya hasar görmüş bir parça olup olmadığını kontrol edin. Özellikle kondansatörleri inceleyin.

5. BIOS Pili:
- BIOS pilini çıkarıp birkaç dakika bekleyin, sonra yeniden takmayı deneyin. Bu, anakartın resetlenmesine yardımcı olabilir.

6. Farklı Bir PSU ile Deneyin:
- Eğer elinizde başka bir PSU varsa, onu kullanarak sistemi başlatmayı deneyin. Yeni bir PSU almış olsanız bile, bazen sorun PSU'da olabilir.

7. Kasa Butonunu Kontrol Edin:
- Kasa üzerindeki güç butonunun düzgün çalıştığından emin olun. Bazen buton arızalı olabilir.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla detay sağlayabilirsiniz.