Wishbone

Uzman
Merhaba, 6 Kasım'dan beri devam eden bir fiber bağlantı sürecimiz var. Kentsel dönüşüm nedeniyle yenilenen binamıza altyapı kurulmasını bekliyoruz.

2 gün önce Türk Telekom'dan geldiler ve dairelere obk çekildi ancak o an ben evde olmadığım için bir yönlendiren olmamış kabloyu salona kadar çekmişler ve prizdeki ethernet girişinin hemen yanından çıkartmışlar. Ben kendi odama kurduracaktım orada da ethernet mevcut. Kuruluma geldiklerinde bu kabloyu odama çektirebilir miyim? Salonda bırakılan kablonun boyu odaya kadar yetişmeyecek büyük ihtimalle. Bu durumda elektrik odasındaki kutudan yeni bir kablo çekilmesi mi gerekir? Son olarak bu süreçten sonra internetin aktif olması ne kadar sürer? Müdürlüğe gittiğimde proje onaylanmış saha işlerinin tamamlanması gerekiyor demişlerdi. Obk çekildikten sonra önümüzdeki hafta internet servis sağlayıcınızı arayabilirsiniz demişler.

Teşekkürler.

WhatsApp Image 2025-12-29 at 01.07.37.webp

WhatsApp Image 2025-12-29 at 01.07.38.webp
WhatsApp Image 2025-12-29 at 01.08.05.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 6 Kasım'dan beri devam eden bir fiber bağlantı sürecimiz var. Kentsel dönüşüm nedeniyle yenilenen binamıza altyapı kurulmasını bekliyoruz.

2 gün önce Türk Telekom'dan geldiler ve dairelere obk çekildi ancak o an ben evde olmadığım için bir yönlendiren olmamış kabloyu salona kadar çekmişler ve prizdeki Ethernet girişinin hemen yanından çıkartmışlar. Ben kendi odama kurduracaktım orada da Ethernet mevcut. Kuruluma geldiklerinde bu kabloyu odama çektirebilir miyim? Salonda bırakılan kablonun boyu odaya kadar yetişmeyecek büyük ihtimalle. Bu durumda elektrik odasındaki kutudan yeni bir kablo çekilmesi mi gerekir? Son olarak bu süreçten sonra internetin aktif olması ne kadar sürer? Müdürlüğe gittiğimde proje onaylanmış saha işlerinin tamamlanması gerekiyor demişlerdi. Obk çekildikten sonra önümüzdeki hafta internet servis sağlayıcınızı arayabilirsiniz demişler.

Teşekkürler.

Eki Görüntüle 214219
Eki Görüntüle 214220Eki Görüntüle 214221

Evet, kabloyu kurulumda odana aldırabilirsin. Yetmezse elektrik odasından yenisini çekerler. Obk çekildikten sonra internet genelde 1-3 gün, en geç bir hafta içinde açılır.

Son düzenleyen: Moderatör:

2 gün önce Türk Telekom'dan geldiler ve dairelere obk çekildi ancak o an ben evde olmadığım için bir yönlendiren olmamış kabloyu salona kadar çekmişler ve prizdeki ethernet girişinin hemen yanından çıkartmışlar. Ben kendi odama kurduracaktım orada da ethernet mevcut. Kuruluma geldiklerinde bu kabloyu odama çektirebilir miyim? Salonda bırakılan kablonun boyu odaya kadar yetişmeyecek büyük ihtimalle. Bu durumda elektrik odasındaki kutudan yeni bir kablo çekilmesi mi gerekir? Son olarak bu süreçten sonra internetin aktif olması ne kadar sürer? Müdürlüğe gittiğimde proje onaylanmış saha işlerinin tamamlanması gerekiyor demişlerdi. Obk çekildikten sonra önümüzdeki hafta internet servis sağlayıcınızı arayabilirsiniz demişler.

Teşekkürler.

Eki Görüntüle 214219
Eki Görüntüle 214220Eki Görüntüle 214221
Bırakılan kablo ONT cihazına girecek olan kablo sanırım ethernet değil ? Kablo yetişmezse, ek yaptırma bence yeniden çekmelerini iste, daha sağlıklı olur. Kutu takıldıktan 2 hafta sonra kuruluma geldiler, ben de 4 gün önce bağlattım.

Şuradan altyapı sorgulayıp santral görünüyor mu, bakın isterseniz.

Evet, kabloyu kurulumda odana aldırabilirsin. Yetmezse elektrik odasından yenisini çekerler. Obk çekildikten sonra internet genelde 1-3 gün, en geç bir hafta içinde açılır.
Teşekkür ederim, geldiklerinde rica edeceğim o zaman.

Bırakılan kablo ONT cihazına girecek olan kablo sanırım ethernet değil ? Kablo yetişmezse, ek yaptırma bence yeniden çekmelerini iste, daha sağlıklı olur. Kutu takıldıktan 2 hafta sonra kuruluma geldiler, ben de 4 gün önce bağlattım.

Şuradan altyapı sorgulayıp santral görünüyor mu, bakın isterseniz.
Teşekkür ederim. Evet ONT’ye girecek kablo, başlık otomatik düzenlenmiş ben ethernet diye belirtmemiştim. Ek yaptırmayı ben de düşünmüyorum ve istemiyorum. Kontrol ettim santral görünmüyor henüz.

Milleni’den kontrol ettiğimde 1000 Mbps’e kadar altyapı mevcut diye görünüyor.

Az önce Türk Telekom ve TürkNet ile görüştüm. Altyapının aktif olduğunu ancak boş port olmadığından dolayı şu an için hizmet veremediklerini söylediler. Fiberde port durumu olduğunu bilmiyordum. Ne yapılabilir bunun için?

Teşekkür ederim. Evet ONT’ye girecek kablo, başlık otomatik düzenlenmiş ben ethernet diye belirtmemiştim. Ek yaptırmayı ben de düşünmüyorum ve istemiyorum. Kontrol ettim santral görünmüyor henüz.

Milleni’den kontrol ettiğimde 1000 Mbps’e kadar altyapı mevcut diye görünüyor.

Az önce Türk Telekom ve TürkNet ile görüştüm. Altyapının aktif olduğunu ancak boş port olmadığından dolayı şu an için hizmet veremediklerini söylediler. Fiberde port durumu olduğunu bilmiyordum. Ne yapılabilir bunun için?
İlla ki açılır, açılmazsa hatırladığım kadarıyla bölge müdürlüklerine gidip dilekçe vererek halledenler olmuştu.

Binaya kurulum yapıldığına göre, port da açılır. Binada aktif olmadan önce online Turknete başvurumu yaptım. 3 gün içinde geliyorlardı aktif olmadığı için gelemediler. Bir hafta sonra geldiler. Önden başvurunuzu yapın isterseniz.

Kabloyu yeniden çekmezlerse ek yaptırmak yerine olduğu yerde bağlatıp, odaya ethernet ile de çekebilirsin.

Teşekkür ederim. Evet ONT'ye girecek kablo, başlık otomatik düzenlenmiş ben Ethernet diye belirtmemiştim. Ek yaptırmayı ben de düşünmüyorum ve istemiyorum. Kontrol ettim santral görünmüyor henüz.

Milleni'den kontrol ettiğimde 1000 Mbps'e kadar altyapı mevcut diye görünüyor.

Az önce Türk Telekom ve TurkNet ile görüştüm. Altyapının aktif olduğunu ancak boş port olmadığından dolayı şu an için hizmet veremediklerini söylediler. Fiberde port durumu olduğunu bilmiyordum. Ne yapılabilir bunun için?

Söylersin sorun çıkmaz. Kurulum ekibi zaten bu tip yönlendirmeleri yapıyor. Zaten.

Herkese merhaba tekrardan, bugün kurulum için randevu verildi Türk Telekom sitesinde de altyapı mevcuttur diyor artık. Teşekkür ederim hepinize.

Bugün kuruluma geldiler fakat kabloyu odaya çekemeyeceklerini söylediler yeni binalarda müteahhit sadece salona bağlantı yeri koyuyor dediler. Ne kadar ısrar etsem de yeniden kablo çektiremedim. Kurulumdan sonra bir çözüm bulacağız artık.

Son düzenleme: