ataozmr

Becerikli
Merhaba,

Ethernet kablosu konusunda modem odamda olduğu için televizyona uzatacağım, ortalama 20 metre bir mesafesi var. Bu kadar uzun olması etkiler mi? Bunun yerine prize takılan sinyal arttırıcılardan alıp televizyona yakın taksam aynı görevi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işinizi fazlasıyla görür. Uzun olması pek fazla etkileyeceği sanmıyorum.

KategoriFrekans (MHz)Maks. HızMaks. MesafeEkranlama (Shielding)Kullanım Alanı
CAT6250 MHz1 Gbps (100 m’ye kadar)
10 Gbps (55 m’ye kadar)
100 m (1 Gbps için)Genelde UTP, STP opsiyonluEv, ofis, orta seviye ağlar
CAT6e* (standart dışı)500 MHz10 Gbps (100 m’ye kadar iddia edilir)100 mÜreticiye göre değişirPazarlama terimi, resmi TIA/EIA standardı yok
CAT7600 MHz10 Gbps (100 m)100 mTam kalkanlı (S/FTP)Veri merkezleri, profesyonel ağ altyapısı
CAT82000 MHz25–40 Gbps (30 m’ye kadar)30 mTam kalkanlı (S/FTP)Sunucu odaları, kısa mesafe yüksek hız ihtiyaçları

Merhaba,

Ethernet kablosu konusunda modem odamda olduğu için televizyona uzatacağım, ortalama 20 metre bir mesafesi var. Bu kadar uzun olması etkiler mi? Bunun yerine prize takılan sinyal arttırıcılardan alıp televizyona yakın taksam aynı görevi görür mü?
Ugreen markasını öneririm, başka markalara bakmayın. En hızlı ethernet bunlarda; 50 Mbps’ten 57 Mbps alıyorum, Ugreen Cat5 ethernet kablosuyla.

Son düzenleyen: Moderatör:
CAT5e 20 metre en ucuz kabloyu al geç.
Bu işinizi fazlasıyla görür. Uzun olması pek fazla etkileyeceği sanmıyorum.

KategoriFrekans (MHz)Maks. HızMaks. MesafeEkranlama (Shielding)Kullanım Alanı
CAT6250 MHz1 Gbps (100 m’ye kadar)
10 Gbps (55 m’ye kadar)
100 m (1 Gbps için)Genelde UTP, STP opsiyonluEv, ofis, orta seviye ağlar
CAT6e* (standart dışı)500 MHz10 Gbps (100 m’ye kadar iddia edilir)100 mÜreticiye göre değişirPazarlama terimi, resmi TIA/EIA standardı yok
CAT7600 MHz10 Gbps (100 m)100 mTam kalkanlı (S/FTP)Veri merkezleri, profesyonel ağ altyapısı
CAT82000 MHz25–40 Gbps (30 m’ye kadar)30 mTam kalkanlı (S/FTP)Sunucu odaları, kısa mesafe yüksek hız ihtiyaçları
Ugreen markasını öneririm, başka markalara bakmayın. En hızlı ethernet bunlarda; 50 Mbps’ten 57 Mbps alıyorum, Ugreen Cat5 ethernet kablosuyla.
Teşekkür ederim önerileriniz için :)