Biyolojiden proje ödevim var bir kavanoz içinde etil alkol koyup içine de beyin koyacağım koyun beyni. Her şeyin zar zor buldum da etil alkol bulamadım bir türlü. Nerede bulabilirim? Gezmedigim eczane medikal kalmadı kafayı yemek üzereyim. Etil alkol yerine ne koyabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Çok zor. Eskiden Eczanelerde falan vardı. Ama bu aralar millet kendi alkolünü yaptığı için zorlaştı.Biyolojiden proje ödevim var bir kavanoz içinde etil alkol koyup içine de beyin koyacağım koyun beyni. Her şeyin zar zor buldum da etil alkol bulamadım bir türlü. Nerede bulabilirim? Gezmedigim eczane medikal kalmadı kafayı yemek üzereyim. Etil alkol yerine ne koyabilirim?
Çok zor. Eskiden eczanelerde falan vardı. Ama bu aralar millet kendi alkolünü yaptığı için zorlaştı.
Peki nasıl yapacağım hocam başka ne kullanabilirim? Medikalciler başka hiçbir şey etil alkol gibi olmaz dediler ama yapmam lazım projeyi.
Uyuyan Sincap
Üstün
Hocana sorsanaPeki nasıl yapacağım hocam başka ne kullanabilirim? Medikalciler başka hiçbir şey etil alkol gibi olmaz dediler ama yapmam lazım projeyi.
Ayrıca formalin içinde durur dokular. Etil alkol yakıcı etki yaratır. Yüzde 10'luk formaldehit lazım sana.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocaya dün sordum medikallerde var demişti gittim baktım bulamadım hiçbir yerde. Bugün hoca yok yarın da son gün o yüzden soramıyorum. E-okul'da son gün bugün gözüküyordu normalde Allah'tan bugün hoca gelmemişti.
Uyuyan Sincap
Üstün
Kolonyayı doldur çok acilse. Hocam dediğiniz yerlerde yoktu bende bu da alkol diyip doldurdum de. Limonlu olsun.Hocaya dün sordum medikallerde var demişti gittim baktım bulamadım hiçbir yerde. Bugün hoca yok yarın da son gün o yüzden soramıyorum. E-okul'da son gün bugün gözüküyordu normalde Allah'tan bugün hoca gelmemişti.
Kolonyayı doldur çok acilse. Hocam dediğiniz yerlerde yoktu bende bu da alkol deyip doldurdum de. Limonlu olsun.
Öyle yapacağım galiba hoca labaratuvara koyma derdinde yaptığım ödevi ama benim günümü kurtarsa yeter sonradan patlasa bile umurumda değil yeter ki şu projeden geçebileyim.
İzopropil alkol bulabilirsen bir yerden onu koy. Etil alkolün satışı oldukça kısıtlı. Kolonya laboratuvarda uzun süreli durmayabilir.
Ancak lisede neden böyle bir proje istemişler anlamadım. Substrat yüzeyi deneyi diyeceğim, ancak beyin kullanılmaz onda daha çok karaciğer kullanılır.
Yoksa amaç burada beyni korumak mı? O halde farklı bir proje.
Ancak lisede neden böyle bir proje istemişler anlamadım. Substrat yüzeyi deneyi diyeceğim, ancak beyin kullanılmaz onda daha çok karaciğer kullanılır.
Hocam ya herhangi bir sistemin (solunum, sindirim vs) maketini yapmaktı ya da filmlerdeki gibi kavanozun içinde etil alkol ve beyin, göz gibi bir organdı. Hoca maket derken saheser bekliyor resmen en ufak şeyde puan kırıyor o yüzden bunu seçtim. Beyini buldum zar zor dezenfektan içine koydum su anlık olması gerektiği gibi sanırım yarın vereyim yük üstümden kalksın yeter.İzopropil alkol bulabilirsen bir yerden onu koy. Etil alkolün satışı oldukça kısıtlı. Kolonya laboratuvarda uzun süreli durmayabilir.
Uyuyan Sincap
Üstün
Hocam ya herhangi bir sistemin (solunum, sindirim vs) maketini yapmaktı ya da filmlerdeki gibi kavanozun içinde etil alkol ve beyin, göz gibi bir organdı. Hoca maket derken saheser bekliyor resmen en ufak şeyde puan kırıyor o yüzden bunu seçtim. Beyini buldum zar zor dezenfektan içine koydum su anlık olması gerektiği gibi sanırım yarın vereyim yük üstümden kalksın yeter.
Ben sağlık öğrencisiyim. Bizim okulda fetüs var mış zamanında. Böyle dokular formaldehit e konur etanole değil. Yıllarca dayanır bozulmadan.