Adım 1: Bir ETL Dosyası Açma​

WPA, Windows Performance Recorder (WPR) veya Xperf kullanılarak oluşturulan tüm olay izleme günlüğü (ETL) dosyalarını açabilir.

1707834453103.webp

WPA'da bir ETL dosyası açmak için
  • File menüsünde Open'a tıklayın.
    • ETL dosyanızı varsayılan konum dışında bir konuma kaydettiyseniz, bu konuma gidin. Varsayılan olarak, WPR ETL dosyalarını Belgeler\WPR Dosyaları klasörünüze kaydeder.
  • İstediğiniz dosyayı seçin ve Aç'a tıklayın.
WPA'yı, Assessment Platform kullanılarak oluşturulan değerlendirmelerin sonuç sayfasından da açabilirsiniz.

WPA'yı bir değerlendirmeden açmak için​

İşi çalıştırdıktan sonra View Results sayfasındaki Issues bölmesinde yer alan WPA derinlemesine analiz bağlantısına tıklayın. Bu bağlantıyı görmek için sorunu genişletmeniz gerekebilir.

Adım 2: Grafiklerin Seçilmesi​

Bir kayıt için mevcut tüm grafikler Graph Explorer penceresinde görünür. Küçük üçgene tıklayarak herhangi bir düğümü genişletin. Ardından, grafiğin ve ilişkili veri tablosunun tam boyutlu sürümünü görüntülemek için grafikleri Analysis sekmesine sürükleyin. Analysis sekmesinde açmak için grafiğe çift de tıklayabilirsiniz.

1707846814618.webp

Grafik başlık çubuğunun sağındaki düzen simgelerini kullanarak yalnızca grafiği, yalnızca veri tablosunu veya her ikisini birden görüntülemeyi seçebilirsiniz.

Adım 3: Bir Zaman Aralığı Seçme​

Analiz sekmesinde, işaretçiyi grafiğin bir bölümü boyunca yatay olarak sürükleyerek bir zaman aralığı seçebilirsiniz. Sekmenin altındaki zaman çizelgesi sekmedeki tüm grafikler için geçerlidir.

Adım 4: Bir Zaman Aralığına Yakınlaştırma​

Bir zaman aralığı seçtikten sonra, bu zaman aralığını Analysis sekmesinin tam genişliğine genişletmek için yakınlaştırabilirsiniz. Bunu yapmak için aralığa sağ tıklayın ve ardından Seçili zaman aralığına yakınlaştır'ı seçin. Çok küçük bir zaman aralığının çok ince ayrıntılarını görmek için bu adımı birkaç kez tekrarlayabilirsiniz.

1707847075272.webp

Analiz sekmesindeki tüm grafikler aynı zaman çizelgesini kullanır. Bu nedenle, bu eylem tüm bu grafikler için aynı zaman aralığını genişletir.

Kaynak ve rehberin tamamı: