baktım hocam teknoloji biraz ince çizgi sanırım pz olarak asus 600 küsür baya aşıyor bütcemi. sanırım msi devam.İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. UEFI kullandığım sistem durduk yere kendini yeniden başlatıyor ve bu iki üç kez tekrar ediyor, sonra bir bakıyorum kendini CSM'ye almış. Bunu düzeltmek için CMOS yapmam gerekiyor. Bunu kalıcı düzeltmenin yolu nedir?
- MSI MPG X670E Carbon WiFi
- R7 9800X3D
- G.Skill Royal Neo 6000 CL28 2x16GB
Sistem Samsung 980 Pro 1 TB SSD'ye kurulu.
Sürüm: Windows 11 Pro 25H2
NOT: Herhangi bir yeni kurulum vb. yapmadım. Bu sorunu son 2 gündür yaşıyorum. Yaklaşık 20 gün önce işlemciyi sisteme taktım. Ondan evvel 2.5 yıldır tüm bileşenler aynı, mevcut...
- MAH0A
- csm sistem
- Forum: Teknik Destek
Çözümü: B850M-K satın aldım.
hocam önerdiğiniz ekran kartı bütçeyi baya aşıyor pz sistem istiyorum kablolar görünsün istemiyorum ondan tercihim msi tarafında oldu.AM5 sistem biraz hassas, tamamen BIOS ve RAM stabilitesine bağlı. AM5 sistemde MSI kuracaksan, X870 carbodan aşağısı kurtarmaz, alt serisinin BIOS'u çok stabil değil, BIOS kaynaklı sorun yaşarsın. RAM'ler de çip ve silikon muhabbeti var, CL36 serisi genel olarak Micron çip kullanıyor, MSI anakart Micron sevmiyor, çok ince ayar istiyor, kendi başına yapamazsın, CL30 RAM'ler Hynix çip kullanıyor, düşük voltaj ile yüksek frekans imkanı sunar, Micron'da bunu yapamazsın, şu an ASUS anakartların BIOS'u daha stabil, o yüzden birçok kişi MSI anakartı bırakıp, ASUS B850M-K'ya da TUF B850 yeni Neo serisine falan geçti, anakart olarak sana da öneririm, TUF X870 Neo'ya da ROG STRIX daha iyi olur, AM5 sistemde 6000MHz CL30 1:1 sweet spot her zaman iyidir. Detay çok. Ekran kartı olarak Trio serisi yerine, Colorful iGame 5080 daha iyi olur, sonuçta Ti de olsa kırpılmış model.