Oyunun kontrolcü ile oynanmaya uygun olmayacak kadar fazla ayar olması aklıma gelen ilk sebep. Klavye mouse ile bile tonla tuş gerekiyor, kontrolcüdeki limitten bahsetmeme gerek var mı cidden?
Hocam PC'de kontrolcü ile oynarken zaten tırı kontrolcü ile sürüyoruz ve diğer şeyleri elimizin altındaki klavye fareyle hallediyoruz. Kısaca PC'de kontrolcü ile çok güzel oynanıyor oyun; gaz, fren ve direksiyonu istediğin gibi kullanıyorsun. Onun dışında bu dediğinizde PS5 için haklı olabilirsiniz. Oyunu sadece kontrolcüyle oynamak iyi olmayabilir. PC için tır sürme sıralaması şöyledir" Direksiyon seti - kontrolcü - klavye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PC'de kontrolcü ile oynarken zaten tırı kontrolcü ile sürüyoruz ve diğer şeyleri elimizin altındaki klavye fareyle hallediyoruz. Kısaca PC'de kontrolcü ile çok güzel oynanıyor oyun; gaz, fren ve direksiyonu istediğin gibi kullanıyorsun. Onun dışında bu dediğinizde PS5 için haklı olabilirsiniz. Oyunu sadece kontrolcüyle oynamak iyi olmayabilir. PC için tır sürme sıralaması şöyledir: Direksiyon seti - kontrolcü - klavye.

Vallahi hocam daha önceden ETS 2'yi fazla oynama fırsatım olmadığı için pek hakim değilim bu konulara :):).

Hocam PC'de kontrolcü ile oynarken zaten tırı kontrolcü ile sürüyoruz ve diğer şeyleri elimizin altındaki klavye fareyle hallediyoruz. Kısaca PC'de kontrolcü ile çok güzel oynanıyor oyun; gaz, fren ve direksiyonu istediğin gibi kullanıyorsun. Onun dışında bu dediğinizde PS5 için haklı olabilirsiniz. Oyunu sadece kontrolcüyle oynamak iyi olmayabilir. PC için tır sürme sıralaması şöyledir" Direksiyon seti - kontrolcü - klavye.
Ben de öyle yazacaktım da bana ters yapmayı tercih etti, sıralama aynen bu şekil.

Oyunun kontrolcü ile oynanmaya uygun olmayacak kadar fazla ayar olması aklıma gelen ilk sebep. Klavye mouse ile bile tonla tuş gerekiyor, kontrolcüdeki limitten bahsetmeme gerek var mı cidden?
Kontrolcüyle oynayan birisi olarak o ayarların eksiğini hissetmedim desem? :D Ne kadar ayar kullanıyorsun ki? Çoğu gereksiz detay gibi geliyor bana. Tabi olmaları iyi bir şey, neden olmasın ki zaten, ama yani ne olduğunu bile anlamadığım tonla ayar...

Ben basit adamım; motoru açar, el frenini çeker, gaza basarım. Hız sabitleyici, sinyaller, silecekler, farlar ekstra olarak yeterli.

Kontrolcüyle oynayan birisi olarak o ayarların eksiğini hissetmedim desem? :D ne kadar ayar kullanıyorsun ki? Çoğu gereksiz detay gibi geliyor bana. Tabii olmaları iyi bir şey, neden olmasın ki zaten ama yani ne olduğunu bile anlamadığım tonla ayar...

Ben basit adamım; motoru açar, el frenini çeker, gaza basarım. Hız sabitleyici, sinyaller, silecekler, farlar ekstra olarak yeterli.

Şahsi deneyeyimi söyledim, ben rahat bir kontrol şeması ile oynayamadım. Bunda manuel ayar çekmek zorunda kalmamın da etkisi var, oyun benim kontrolcümü tanımayı reddetmişti.

Kendi deneyimim kanser bir histi. Simülasyon oyunlarında kontrolcü kullanma deneyimim genel olarak rahat ettiğim bir şey değil.

Bu arada evet, oyunun klavye kontrolleri de berbat, bu konuda herkese katılıyorum. Her yüklediğimde doğru tuş atamaları yapmak zorunda kalıyorum.