sobyuysa

Yetkin
Merhaba. Ben Europa Universalis IV de 1300 saati olan bir oyuncu olarak artık eskidiğini düşündüğüm ve DLC'ler ile suyunun sıkıldığına inandığım Europa Universalis IV ün yeni oyunu çıkması gerektiğini düşünüyorum. Sizce bir gün Europa Universalis V duyurulursa bu oyunda ne gibi yenilikler istersiniz?

Ben kesinlikle Menü tuşuna basıldığında oyunun yeniden başlamasını istemiyorum. IV'de resmen kara leke gibi bir şey. Oyun yarı yarıya çöküyor gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Victoria 3 gibi Türkçe yama olursa tadından yenmez. İngilizce de iyi ama yine de ana dilinde görmek istiyor insan.
Büyük ihtimalle olur. Eğer Victoria 3 te yapabiliyorlarsa Europa Universalis V de yaparlar diye düşünüyorum. Ama Yeni Çıkan Cities Skylines 2 de Türkçe dil desteği gelmedi bunu da hesaba katmak lazım. Yani Paradoxun işi belli olmaz.
EU3'teki gibi 1399'da başlasa iyi olur.
Osmanlı Timur Savaşının başlamaya yakın olduğu, Yüzyıl savaşlarının aşırı şiddetlendiği, Polonya ve Litvanyanın yeni gelişmeye başladığı dönemlerde yeniden başlaması gerçekten ilgi çekici bir dönüş olur.
Geniş nehirlerden donanma geçebilmesi ve nehir kıyısı şehirlerin donanma ile ablukaya alınabilmesi güzel özellik olur bence.
Bu kesinlikle olmalı. Sanırım bir benzeri CK3 te vardı diye hatırlıyorum.

Menüye dönerken restart atması gerçekten çok kötü bir özellik. Ben oyunda asimilasyon mekanikleri gelmesini, kültürlerin daha düzgün ve işlevsel olmasını, ticaret düğümlerinin yerlerinin değiştirilebilmesini ve şehirlere nüfus miktarı vb özellikler gelmesini isterdim.

Menüye dönerken restart atması gerçekten çok kötü bir özellik. Ben oyunda asimilasyon mekanikleri gelmesini, kültürlerin daha düzgün ve işlevsel olmasını, ticaret düğümlerinin yerlerinin değiştirilebilmesini ve şehirlere nüfus miktarı vb özellikler gelmesini isterdim.
O bahsettiğinin nüfus mekaniği aslında EUIV'de developmenta karşılık geliyor. Ama direkt nüfus şu kadar yazmıyor. Bence eklenebilir bir özellik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asimilasyon zaten var ben bir defasında Osmanlı ile sahip olduğum her toprağı türk yapmıştım ve kültür ırk meselesi oyunu etkileyen önemli bir etken. Kabul gördüğünüz kültür gruplarındaki toprakları öbürlerine kıyasla çok daha verimli kullanıyorsunuz. Şehirlerin nüfus miktarıda arkadaşın dediği gibi devolopmenta bağlı örneğin İngilterede kolonicilik ile irlandalı nüfusu gönderirseniz seçtiğiniz toprağı devolopmentı azalacaktır. Fazla kullanılmıyor ama kolonistleri kendi topraklarınız üzerinde de kullanabilirsiniz iç göçü teşfik için lakin dediğim gibi fazla kullanılmiyor ve verimsiz. Ticaret noktalarının değiştirilmesi fikrine ise katılmadım o zaman çok dengesiz bir oyun olur.

Merhaba. Ben Europa Universalis IV de 1300 saati olan bir oyuncu olarak artık eskidiğini düşündüğüm ve DLC'ler ile suyunun sıkıldığına inandığım Europa Universalis IV ün yeni oyunu çıkması gerektiğini düşünüyorum. Sizce bir gün Europa Universalis V duyurulursa bu oyunda ne gibi yenilikler istersiniz?

Ben kesinlikle Menü tuşuna basıldığında oyunun yeniden başlamasını istemiyorum. IV'de resmen kara leke gibi bir şey. Oyun yarı yarıya çöküyor gibi bir şey.
Ben oyundan daha optimize olmasını ve adam akıllı bir gemi savaşı mekaniği bekliyorum bunun haricinde şu anlık aklıma fazla bir şey gelmiyor.

Ben oyundan daha optimize olmasını ve adam akıllı bir gemi savaşı mekaniği bekliyorum bunun haricinde şu anlık aklıma fazla bir şey gelmiyor.
Optimizasyonu Paradox beceremiyor. Son çıkarttıkları oyunlar optimizasyon faciası görmüyor musunuz?
Gemi savaşı bence de düzeltilmeli çünkü kolonicilik döneminde gemiler çok önemli bir rol oynuyor ve bunu oyuna iyi entegre etmek lazım. Ben sırf bu yüzden denizci ülkeleri pek sevemiyorum çok detaysız.

Asimilasyon zaten var ben bir defasında Osmanlı ile sahip olduğum her toprağı türk yapmıştım ve kültür ırk meselesi oyunu etkileyen önemli bir etken. Kabul gördüğünüz kültür gruplarındaki toprakları öbürlerine kıyasla çok daha verimli kullanıyorsunuz. Şehirlerin nüfus miktarıda arkadaşın dediği gibi devolopmenta bağlı örneğin İngilterede kolonicilik ile irlandalı nüfusu gönderirseniz seçtiğiniz toprağı devolopmentı azalacaktır. Fazla kullanılmıyor ama kolonistleri kendi topraklarınız üzerinde de kullanabilirsiniz iç göçü teşfik için lakin dediğim gibi fazla kullanılmiyor ve verimsiz. Ticaret noktalarının değiştirilmesi fikrine ise katılmadım o zaman çok dengesiz bir oyun olur.

Asimilasyon derken Victoria 3'teki gibi bir şeyden bahsetmiştim. Diplo puanı verip şehrin kültürünü değiştiriyorsun pek bir olayı yok bunun. Ticaret nodeları zaten dengeli olamaz ki, değiştirilebilir olsa da belli kuralları olurdu. Bir de oyunun tüm end nodeları avrupada, bu biraz saçma bence başka kıtalarda da birkaç tane olmasını isterdim.