Konudan biraz bagimsiz olarak soyluyorum, hazir parayla piyasanin altinda cok uyguna bulundukca ornegin 5 milyonluk evi 3 milyona bulmak gibi ev alinmaz. Gayrimenkul para kazandiran bi yatirim araci cogu zaman degildir.

Paranin farkli yerlere bolunmesi daha iyi olur ancak burada zorunda kalacaksak ev almak daha mantikli.
Ben açıkçası direkt Gayrimenkule bağlamak istiyorum parayı. Abimde diyor paranın bir kısmını faize, bir kısmını coin’e falan atalım diyor ama hazır elimize geçmişken gayrimenkule yatırım yapmak daha mantıklı geliyor bana. Zaten 5 milyonluk evi 3 milyona alma gibi bir amacımız yok. Bütçemize göre düşünüyorum ben.

Ben açıkçası direkt Gayrimenkule bağlamak istiyorum parayı. Abimde diyor paranın bir kısmını faize, bir kısmını coin’e falan atalım diyor ama hazır elimize geçmişken gayrimenkule yatırım yapmak daha mantıklı geliyor bana. Zaten 5 milyonluk evi 3 milyona alma gibi bir amacımız yok. Bütçemize göre düşünüyorum ben.
Dedigim gibi sana gore olani yapabilirsin herkesin oncelikleri farklidir ben genel acisindan dogru olan yolu soyledim.

@OnePC

Ev al kiraya ver, eğer paran kalırsa git hepsine altına yap.

Faiz'den kazanamazsın bu çok kötü bir yatırım olur faize para 1 ay Max 2 ay atılır, çünkü eflasyon üstü kazanç olması lazım banka %50 veriyorsa faiz oranı, eflasyon oranı %70 olursa sen -%20 zarar etmiş olacaksın ve paran yavaş yavaş eriyecek.

Para:
  • 1 2 ay faize atılır Max.
  • En fazla 1 sene altın'da tutulur.
  • 5 sene borsa en riskli fon seçilir.
  • 10 sene üstü ise arsa alınır beklenir.
Eğer ki kalan para ile yatırım düşünüyorsan sadece kendine yaptığın yatırım değerlidir eğitim için harcanabilir, ben bu şekilde yapıyorum.

Tefas buradan takip ediyorum sürekli.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir, sadece kendimde uyguladığım şeyleri anlattım.

İyi sosyaller.

@OnePC

Ev al kiraya ver, eğer paran kalırsa git hepsine altına yap.

Faiz'den kazanamazsın bu çok kötü bir yatırım olur faize para 1 ay Max 2 ay atılır, çünkü eflasyon üstü kazanç olması lazım banka %50 veriyorsa faiz oranı, eflasyon oranı %70 olursa sen -%20 zarar etmiş olacaksın ve paran yavaş yavaş eriyecek.

Para:
  • 1 2 ay faize atılır Max.
  • En fazla 1 sene altın'da tutulur.
  • 5 sene borsa en riskli fon seçilir.
  • 10 sene üstü ise arsa alınır beklenir.
Eğer ki kalan para ile yatırım düşünüyorsan sadece kendine yaptığın yatırım değerlidir eğitim için harcanabilir, ben bu şekilde yapıyorum.

Tefas buradan takip ediyorum sürekli.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir, sadece kendimde uyguladığım şeyleri anlattım.

İyi sosyaller.
Teşekkür ederim hocam. Şuan için eğitim için bir ev parası harcamayı mantıklı bulmuyorum. Şuan parayı gayrimenkule bağlayıp ilerde Mimarlım firması vs. kurarsam o zaman kullanmayı düşünüyorum.