Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var. Bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce?

1760536025697.webp

Her insan çalışmalı, hayatı görmeli anne babalarının kurduğu düzende nereye kadar yaşamaya devam edecekler? Evet birçoğu çalışmamakta haklılar ancak yaptıkları şeyler sadece kendilerini etkiliyor. Sen çalışmazsan yerine çalışacak birisi bulunur elbet diye düşünüyor işverenler. Orada çalışmam maaşı düşük, bu işi yapmam benim görevim değil, falanca kişi yüzünden o işte çalışmam gibi bahanelerin arkasına sığınanlara bu lafım. İş arayan, çabalayan ama sonuç bulamadığı için mecbur evde oturanlara değil yani.

Ülkemizde mevcut olarak 3.5 milyon ev genci var. Bu insanlar çalışmamakta haklı mı sizce?

Eki Görüntüle 192824

Aileme bana 15k gereksiz diyorum okul için o ihtiyar kesimde olmalarına rağmen " o para sana nasıl yetecek oğlum?" diyor. Durum bu işte ülkede eğitimden tut nefes almaya nefes almadan tut da para kazanmaya kadar her şeyin bir maliyeti var. Aile evinde durursan kendin bir masrafın olmaz mesela gidip de kira vermesin, fatura ödemezsin, mutfak masrafı ile uğraşmazsın, aidatlarla uğraşmazsın. Her şeyden önce hayatın içine tam anlamıyla girmezsin. Şimdi şöyle düşünenler var " eğer şimdi sorumluluk alıp hayatın içine girmezsen mesleğini eline almazsan ileride çok çekersin". Hayır abi asıl bu Matrix'in içerisine girersen kendini yakarsın çalışırken harcadığın para senin maaşını geçiyor bunu yaşadım yani ben zorunlu harcamalarım maaşıma denk geliyordu üstüne aile evinde kalıyordum. Geç olsun ama güç olmasın derler biz de ekonominin adamakıllı, sigortamızın yapıldığı, maaşımızın hak ettiğimiz seviyede verildiği, en az 10 saat çalışmadığımız bir dönemi bekliyoruz. Bu zamana kadar artık yöneticiler barışmaya çalıştıkları kişileri mi özel sektörde kullanır yurt dışından ithal işçi mi( göçmen) getirtir onları kullanır orası da onların bileceği iş.

Saçmalıktan öte bir şey değil. İnsan her zaman çalışmak zorunda. Çalışmayacak lüksü olan birisi ev genci değil düpedüz zengindir. Bir insan hem ekonomi kötü diye dert yanıp hem evde yatamaz böyle bir denklem yok.