Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Biz bir dukkanimiz yuzunden bugunun 500 bin lirasi zarara sokulduk kiraci yuzunden, elektrikle alakali bir durumdu odemek zorunda kaldik. Onu odemek icin de Antalya Isiklar'da 100 metrekare evimizi satmak zorunda kaldik. Allah kimseyi sahtekar kiraciyla sinamasin. Kiracilara bu kadar hak taniyan hukumetin de Allah belasini versin, insallah idam geri gelir Tayyar mayyar hepsini asarlar.Kirada oturmuyorum ama kiraya veriyoruz. Yine tek enayi biziz, teşekkürler baba.
Tam bilmiyorum, ~70 metrekare. 2+1. İstanbul, Kağıthane. Kombili. ~30 yıllık bina. 9000'e verilecek, sözleşmesi kaldı. Çıkan kişi sanırım 7000 veriyordu.
Defalarca kiracı girip çıktığı için pek iyi durumda değil. Aynı yaşta aynı modelde kapılar bizim evde de var. Bir kere bile ne kilit, ne kapı kolu, ne menteşe değişti. O evde en az 5 tane değişmiştir. Bizim kapı camları bir kere bile değişmedi. Oranın en az 2 kere kırıldı. Bizim kombi ~20 yıllık, sağlam. Oranın ~6 yıllık, sonradan yapıldı. Çoluk çocuk sıva üstü giden boruların üstünde zıplayıp kelepçeleri kırmış. Bizim sadece banyodaki peteğin boyasının bir kısmı soyulmuş. Oradaki tüm petekler soyulmuş, üstüne iğrenç bir kaplama malzemesi ile kaplamışlar.
Böyle bir sürü madde sayabilirim.
Bizim ev oradan ~10 metrekare küçük bu arada.
@Tahir.bin, o evde kaç yıllık kiracısınız? Merak ettim. Resmen bedava fiyata oturuyorsunuz.
3 yıl oldu sanırım.
Bence evi kredi çekerek almışlar ondan bahsediyor, öbür türlü imkansız.
Kirada oturuyoruz hocam evmi alıyoruz.
Rootsy
Başarılı
@Rootsy, binanız kaç yaşında? Kaç metrekare? Konumu iyi mi? Fiyatı uygunmuş.
Brüt 110m2. İnşaat yılı olarak 2000-2006 olarak gözüküyor DASK raporunda. Konumu iyi sayılır. Üçüncü senemdeyim. 7500₺ olarak girdim, geçen sene 10.500₺ oldu kiram. Bu sene Ocak ayında da 18.000₺ oldu.
Rootsy
Başarılı
@Rootsy, aslında İstanbul gibi bir yer için fena kira değil. Sadece Ocak ayında kiranız biraz fazla artmış. Yanlış değilsem, Ocak ayı için kira artış oranı %65 idi. Sizinki 500 TL fazla artmış da kabul etmediğinizi varsayalım. Taşınma maliyeti, emlakçı komisyonu o 500 TL'yi fazlaca geçerdi.
Maalesef öyle oldu hocam. 2 zamda da yasal oran dikkate alınmadı ev sahibi tarafından. İlk zam dönemimde de %25 sınırı vardı. Fakat dediğiniz gibi, yeni bir eve taşınma maliyetleri ve o sancılı süreci çekmek istemedim. Daha yüksek istedi aslında ama 18.000₺'de anlaştık en son.
@Rootsy, ev sahipleri fazla aç gözlü maalesef. Bazılarına hiç acımıyorum o yüzden. Bir örnek vereyim: Sırf yabancılar fazla kira veriyor diye çoğu evini onlara kiraladı ve sonuç, çoğu evi kullanılamaz hale getirdi. Kira ödemeyip kaçan da oldu. Temizinden kazansalar da onlar da bizler de uğraşmasak iyi olacak da hiçbirinin gözü doymayacak ve bu ev sahiplerinin çoğunun birden fazla evi oluyor. 3-5 bin TL daha az kiraya verseler ölmezler anlayacağınız.