@Rootsy, ev sahipleri fazla aç gözlü maalesef. Bazılarına hiç acımıyorum o yüzden. Bir örnek vereyim: Sırf yabancılar fazla kira veriyor diye çoğu evini onlara kiraladı ve sonuç, çoğu evi kullanılamaz hale getirdi. Kira ödemeyip kaçan da oldu. Temizinden kazansalar da onlar da bizler de uğraşmasak iyi olacak da hiçbirinin gözü doymayacak ve bu ev sahiplerinin çoğunun birden fazla evi oluyor. 3-5 bin TL daha az kiraya verseler ölmezler anlayacağınız.

Maalesef çoğu böyle hocam. Benim ev sahibim de aynı şekilde. İnsaflı olanları muaf tutuyorum tabii. Sadece bizim oturduğumuz binadan biz dahil 6 daireden kira alıyor ve yine İstanbul'da Bostancı semtinde kirada daireleri var. Allah herkese bir ev ya da insaflı bir ev sahibi versin, ne diyelim...

@Valerys, 54 bin TL nedir? Ödeyebiliyor musunuz? Oturduğunuz bina çok lüks olmalı.
Yeni yapılan bir site gayet güzel. Kira gelirlerim mevcut + ticaretle uğraşıyorum.
Yeni evlendiğimiz için istediğimiz gibi bir ev bulamadık almak için şuan hala bakıyoruz olmadı projeden falan girip yaptırıcaz şuan istanbuldaki yeni daireler hem balon fiyat hem de aşırı küçük. Bu rakamlar ödenmez cidden en kötü daireler 25-30 dan başlıyor şuan.
Aidat zaten 4k idi 6k yapmışlar yılbaşında oda ayrı bir mevzu.

Rabbim herkesi kiradan kurtarıp güzel bir ev sahibi yapsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Valerys, inşallah. İstanbul'da öylesine ev kiralarına baktım ve bekarlara, öğrencilere uygun olduğu söylenen evin kirası 11 bin TL idi. O evde hayvanı bağlasan durmaz, öyle bir evdi. Resimlerden rahatlıkla anlaşılabiliyordu.

Ne kadar ev kirası ödüyorsunuz? Evinizin büyüklüğünü ve yaşadığınız şehri de yazarsanız, diğer kişiler için de genel fikir olmuş olur.
Manisa, şimdilik. 7 küsür TL kira ödüyorum. 3+1, neredeyse tüm ticari ve kamu alanlarına yakın güzel bir yer. Ama ben ucuza oturuyorum, muadili evler 10-12'den başlıyor. Yakında İstanbul'a taşınacağım, kendi evim olduğu için kira vermeyeceğim. Ama verecek olsam rahat 20 kağıt çıkardı benden her ay.

İstanbul Kadıköy, Moda'da. Ev bizim fakat hemen yandaki kiralık eve 55 bin istiyorlar. 4 yıllık bina.

Son düzenleyen: Moderatör: