aylean89

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni takıldık. Bir konuda görüşlerinizi almak istiyoruz.
Ev arkadaşımla sabit masa başı işlerde çalışıyoruz. Bu nedenle artık spora başlamalıyız dedik ancak bulunduğumuz yerde yürütüş imkanı dışında bir seçeneğimiz yok. Ne yazik ki bir fitness salonu bulunmuyor. Bu nedenle depo olarak kullandığımız odayı fitness salonu yapalım madem dedik.

Bir süredir araştırıyoruz birkaç kişiye sorduk. Forumları gezdik ama sizin de görüşlerinizi almak istedik eğer mümkünsüne.
İnternette de takip ettiğimiz bazı fenomenler var. Onlar da fonksiyonel fitness yapınca biz de biraz heyecana geldik. :)

Şöyle bir liste oluşturduk kendimize:

1-) Hex dambıl: 2, 5kg - 5kg - 7, 5kg - 10kg - 12, 5kg - 15Kg'lik bir set
2-) Kadın halter barı
3-) Ayarlanabilir bench
4-) Jump Box
5-) Barfiks Barı
6-) Direnç Bantı
7-) Kettlebell
8-) Bumper Plaka: 5kg - 10kg -15kg -20kg - 25Kg'lik set
9-) Eliptik bisiklet

Bunları alıp evde mini bir fitness alanı kurmayı düşünüyoruz. Aslında bayağı netleştiktik gibi. Yapay zekaya da sorduk ancak şunda kararsız kaldık, acaba bunlar yerine şunu alın muhakkak dediğiniz bir ürün olur mu diye de merak ettik. Çünkü teknik özelliklerin içinden tam çıkamadık. :)

Görüşlerinizi bekliyoruz. Çok teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, eve küçük bir fitness salonu kurma planı oluşturmuşsunuz 🙂 zaten evde yapacağınız bir aktivite olacağı için ℅100 profesyonel olması beklenemez.

Listede eksik bir şey göremedim, temel aletler mevcut. Benim önerilerime gelirsek, eliptik bisiklet ev için gereksiz ve biraz pahalıya kacılmış olur. Yerine koşu bandı daha mantıklı bir seçenek olur. Kesinlikle zemini https://www.trendyol.com/genel-mark...47?boutiqueId=61&merchantId=1137813&gads=true bu şekilde kauçukla kaplayın.

Seçtiğiniz ürünler aşırı pahalı bence. Eğer bütçeniz 100 bandına çıkarsa şu tarz bir setup alabilirsiniz. Yanına ayarlanabilir sehpa ve plaka alırsanız size uzun süre yeter.

images(1).webp

Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni takıldık. Bir konuda görüşlerinizi almak istiyoruz.
Ev arkadaşımla sabit masa başı işlerde çalışıyoruz. Bu nedenle artık spora başlamalıyız dedik ancak bulunduğumuz yerde yürütüş imkanı dışında bir seçeneğimiz yok. Ne yazik ki bir fitness salonu bulunmuyor. Bu nedenle depo olarak kullandığımız odayı fitness salonu yapalım madem dedik.

Bir süredir araştırıyoruz birkaç kişiye sorduk. Forumları gezdik ama sizin de görüşlerinizi almak istedik eğer mümkünsüne.
İnternette de takip ettiğimiz bazı fenomenler var. Onlar da fonksiyonel fitness yapınca biz de biraz heyecana geldik. :)

Şöyle bir liste oluşturduk kendimize:

1-) Hex dambıl: 2, 5kg - 5kg - 7, 5kg - 10kg - 12, 5kg - 15Kg'lik bir set
2-) Kadın halter barı
3-) Ayarlanabilir bench
4-) Jump Box
5-) Barfiks Barı
6-) Direnç Bantı
7-) Kettlebell
8-) Bumper Plaka: 5kg - 10kg -15kg -20kg - 25Kg'lik set
9-) Eliptik bisiklet

Bunları alıp evde mini bir fitness alanı kurmayı düşünüyoruz. Aslında bayağı netleştiktik gibi. Yapay zekaya da sorduk ancak şunda kararsız kaldık, acaba bunlar yerine şunu alın muhakkak dediğiniz bir ürün olur mu diye de merak ettik. Çünkü teknik özelliklerin içinden tam çıkamadık. :)

Görüşlerinizi bekliyoruz. Çok teşekkür ederiz.
Hocamın da dediği gibi evin zeminini tatami minderi ya da kauçuk ile kaplamanız mantıklı olur. Ancak bana kalırsa bu çekilde çokça dambıl-plaka almaktansa çalışma istasyonu almanız da mantıklı olur. Ya da Squat Rack'e takılan makara sistemler var. Onlar da olabilir. Bence biraz pahalı seçimler yapmışsınız. Özellikle Hex dambıl seti yerine ayarlanabilir dambıl daha mantıklı olacaktır fiyat performans açısından. Yine bench tarafında bence çok pahalı bir seçim. 400 kglık bir ağırlık kaldırabileceğini çok zannetmiyorum. 100 kilo olduğunuzu ve (çok zor olsa da) 200 kg bench press yapabildiğinizi farz edersek bu bench yine işinizi görecektir. Eğer ki fitness ile ilgilenecekseniz Jump Box'u çok kullanacağınızı zannetmiyorum. Direnç bandı kesinlikle kilo seviyesine göre 3'lü set olarak çok pahalı yazılmış. Direnç bandı kısmında ya Barvore ya da Corrength öneririm. Eksik olarak açıkçası bir Paralel Bar eklenebilir. Göğüs için çok etkili olan dips egzersizi yapmak için. Bu egzersizi de tek olarak bu ekipmanla yapabilirsiniz (Örnek olsun diye attım bu ürünü.) Yine Bumper Plaka kısmında da attığınız site ile Decathlon arasında ciddi bir fiyat farkı var. Decathlon ya da USR'ye bakabilirsiniz. Örnek olarak bu attığınız sitedekilerin üçte biri fiyatına. Eğer ki varsa başka bir sorunuz ya da merak ettiğiniz, yardımcı olmak isterim hocam :)

İşte aradığım yanıtlar herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederiz. Gerçekten :) çok mutlu olduk.
Şöyle ki burayı tercih etmemizin sebebi bir arkadaşımız çalıştığı firmaya salon kurdu ve onlar (tabii daha profesyonel ürünleri tercih ettiler) müşteri memnuniyeti ve ürünlerin arkasında gerçekten durduklarından bahsetmişti ve gerçekten öve öve bitirememişti.
Malum arkadaşla artık görüşmediğimiz için ona soramadık :) o nedenle sizlere sormak istedik açıkçası :) :) :)
Depo olarak kullandığımız oda 80 M.2 civarında epey büyük sayılır. Fonksiyonel fitness yapmak istediğimiz için bu ürünleri tercih ettik. Açıkçası. Crossfit, fonksiyonel fitness gibi düşünüyoruz. Doğrudan body Building gibi değil (doğru mu ifade ettim emin değilim)

Merhaba, eve küçük bir fitness salonu kurma planı oluşturmuşsunuz 🙂 zaten evde yapacağınız bir aktivite olacağı için ℅100 profesyonel olması beklenemez.

Listede eksik bir şey göremedim, temel aletler mevcut. Benim önerilerime gelirsek, eliptik bisiklet ev için gereksiz ve biraz pahalıya kacılmış olur. Yerine koşu bandı daha mantıklı bir seçenek olur. Kesinlikle zemini Kauçuk Zemin Kaplama (Tartan) Siyah Fiyatı, Yorumları - Trendyol bu şekilde kauçukla kaplayın.

Sanırım haklısınız. Koşu bandı için tercih edeceğiz.
Zeminimiz, vinil kauçuk gibi bir şey o oda gibi olan yer zemin olduğu için şimdilik maliyet nedeniyle ertelemek durumundayız.

Seçtiğiniz ürünler aşırı pahalı bence. Eğer bütçeniz 100 bandına çıkarsa şu tarz bir setup alabilirsiniz. Yanına ayarlanabilir sehpa ve plaka alırsanız size uzun süre yeter.

Eki Görüntüle 213373

Bu tip aletlerin gönderildikten sonra kurulması bizi oldukça zorlar diye düşünüyoruz. Çünkü merkeze oldukça uzaktayız. Servis gelse bile sonrasında ciddi problem yaşarız gibi geliyor. Bir de tam kullanmayı da bilmiyoruz açıkçası :)

Hocamın da dediği gibi evin zeminini tatami minderi ya da kauçuk ile kaplamanız mantıklı olur. Ancak bana kalırsa bu çekilde çokça dambıl-plaka almaktansa çalışma istasyonu almanız da mantıklı olur. Ya da squat Rack'e takılan makara sistemler var. Onlar da olabilir. Bence biraz pahalı seçimler yapmışsınız. Özellikle hex dambıl seti yerine ayarlanabilir dambıl daha mantıklı olacaktır fiyat performans açısından. Yine bench tarafında bence çok pahalı bir seçim. 400 kglık bir ağırlık kaldırabileceğini çok zannetmiyorum. 100 kilo olduğunuzu ve (çok zor olsa da) 200 kg bench press yapabildiğinizi farz edersek bu bench yine işinizi görecektir. Eğer ki fitness ile ilgilenecekseniz jump Box'u çok kullanacağınızı zannetmiyorum. Direnç bandı kesinlikle kilo seviyesine göre 3'lü set olarak çok pahalı yazılmış. Direnç bandı kısmında ya Barvore ya da Corrength öneririm. Eksik olarak açıkçası bir paralel bar eklenebilir. Göğüs için çok etkili olan dips egzersizi yapmak için. Bu egzersizi de tek olarak bu ekipmanla yapabilirsiniz (örnek olsun diye attım bu ürünü.) Yine bumper plaka kısmında da attığınız site ile Decathlon arasında ciddi bir fiyat farkı var. Decathlon'ya da Usr'ye bakabilirsiniz. Örnek olarak bu attığınız sitedekilerin üçte biri fiyatına. Eğer ki varsa başka bir sorunuz ya da merak ettiğiniz, yardımcı olmak isterim hocam :)

Paralel Bar'ı bizde gördük ancak acaba ileride durumumuz olunca bir Power rack alıp dips eklentisiyle mi kullansak diye düşündük.

Tekrar sonsuz teşekkür ederiz :) gerçekten inanılmaz faydalı oldu bugün siparişi geçeceğiz bakalım :)
Heyecanlandık bayağı. Süreç içerisinde size antrenmanlar ve gelişim hakkında sorularımızı yönlendireceğiz.
İyi ki üye olmuşuz ve sormuşuz :D acayip mutlu olduk.

Doğru ekipmanları seçtiğimizi bir kez daha anladık. Bütçe konusunda haklısınız ancak yorumlar vs çok iyi dediğim gibi malum arkadaşta profseyonel salonu için tercih etmişti. Soramıyoruz artık :D :D
Tekrar teşekkür ederiz.

İşte aradığım yanıtlar herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederiz. Gerçekten :) çok mutlu olduk.
Şöyle ki burayı tercih etmemizin sebebi bir arkadaşımız çalıştığı firmaya salon kurdu ve onlar (tabii daha profesyonel ürünleri tercih ettiler) müşteri memnuniyeti ve ürünlerin arkasında gerçekten durduklarından bahsetmişti ve gerçekten öve öve bitirememişti.
Malum arkadaşla artık görüşmediğimiz için ona soramadık :) o nedenle sizlere sormak istedik açıkçası :) :) :)
Depo olarak kullandığımız oda 80 M.2 civarında epey büyük sayılır. Fonksiyonel fitness yapmak istediğimiz için bu ürünleri tercih ettik. Açıkçası. Crossfit, fonksiyonel fitness gibi düşünüyoruz. Doğrudan body Building gibi değil (doğru mu ifade ettim emin değilim)

Sanırım haklısınız. Koşu bandı için tercih edeceğiz.
Zeminimiz, vinil kauçuk gibi bir şey o oda gibi olan yer zemin olduğu için şimdilik maliyet nedeniyle ertelemek durumundayız.

Bu tip aletlerin gönderildikten sonra kurulması bizi oldukça zorlar diye düşünüyoruz. Çünkü merkeze oldukça uzaktayız. Servis gelse bile sonrasında ciddi problem yaşarız gibi geliyor. Bir de tam kullanmayı da bilmiyoruz açıkçası :)

Paralel Bar'ı bizde gördük ancak acaba ileride durumumuz olunca bir Power rack alıp dips eklentisiyle mi kullansak diye düşündük.

Tekrar sonsuz teşekkür ederiz :) gerçekten inanılmaz faydalı oldu bugün siparişi geçeceğiz bakalım :)
Heyecanlandık bayağı. Süreç içerisinde size antrenmanlar ve gelişim hakkında sorularımızı yönlendireceğiz.
İyi ki üye olmuşuz ve sormuşuz :D acayip mutlu olduk.

Doğru ekipmanları seçtiğimizi bir kez daha anladık. Bütçe konusunda haklısınız ancak yorumlar vs çok iyi dediğim gibi malum arkadaşta profseyonel salonu için tercih etmişti. Soramıyoruz artık :D :D
Tekrar teşekkür ederiz.

Ha kusura bakmayın hocam ben düz Home gym kafası düşündüğüm için daha çok F/P ürünler önermeye çalıştım. Eğer ki amacınız profesyonel bir kurulum yapmaksa zaten seçtiğiniz ürünler çok iyi. Tekrardan foruma da hoş geldiniz. Şimdi oturdu plyo box alma sebebiniz ben böyle üst düzey ekipman görünce net bodybuilding ile ilgileniyorsunuzdur diye düşündüm. Şimdiden keyifli sporlar dilerim hocam :)

Merhaba arkadaşlar herkese keyifli pazarlar dilerim. Uzun bir aradan sonra deneyimlerimi paylaşmak istedim belki buradan başka bir arkadaşa faydalı olur diye düşündüm.

Bildiğiniz gibi iki arkadaş yaş/ spor ve sağlıklı olma fikriyle evimizde bir spor salonu kurduk.
1-) hex dambıl: 2, 5kg - 5kg - 7, 5kg - 10kg - 12, 5kg - 15Kg'lik bir set.
2-) kadın halter barı.
3-) ayarlanabilir bench.
4-) jump box.
5-) barfiks barı.
6-) direnç bandı.
7-) kettlebell.
8-) bumper plaka: 5kg - 10kg -15kg -20kg - 25Kg'lik set.
9-) eliptik bisiklet.

Olarak harekete geçmiştik. Şu an 2 ayı geride bırakacağız ve taviz vermeden spora tam gaz devam ediyoruz.
Bu süreçte aldığımız ekipmanların çok doğru ve gerçekten sizlerin yönlendirmesiyle olması gereken ürünler olduğunu sporu daha da öğrendikçe kararımız netleşti.

Wodeco ile başladığımız bu macera yine kendileriyle devam ediyor. Kargoyu açarken biraz aceleci davrandık ve bir ürüne bizden kaynaklı zarar verdik (direnç bandını açarken arkadaşım sağ olsun kutusuna maket bıçağıyla derinlemesine girince bantlarımızdan birini yırttı) ve firma memnuniyet için aradığında memnun olduğumuzu ama bu ufak kazadan bahsedince ücretsiz olarak yenisini gönderdiler. Gerçekten yalnızca ürün satmıyorlar, müşteri memnuniyetini, müşterinin spor kalitesini önemsiyorlar.

Süreç içerisinde bizim şöyle bir hatamız oldu. Zannederiz esnekliği hiç düşünmedik. Yani doğrudan kas gruplarını çalıştırmaya odaklandık ve esneklik, flexibility kısmında eksik kaldık. Belli bir yaştan sonra (35+ :hehehe:) o da gerekliymiş.
Wod kavramını öğrendik. Antrenman programlarımızı çıkarabildik. 2 ayda 4kg yağ kaybedip 2 kg kas kazandım kendi adıma ( arkadaşım kendi gelişimini saklıyor ama o da forma giriyor. ) Kilo vermek gibi bir amacımız yoktu ancak disiplin ile kendiliğinden gelişti. Süreç.

Şimdi biraz esneklik ve antrenman çeşitliliği sağlamak için bazı ekipmanları sipariş edeceğiz. Sizlerin de yine görüşünü almak istedik. Lütfen kusurumuza bakamayın, böyle giriyoruz ekipman soruyoruz. Sonra çıkıyoruz pek faydamız olamıyor foruma iş yoğunluğu nedeniyle ancak pazar kahvesiyle birlikte hem değerlendirmelerimizi yazalım hem de bilgi edinelim istedik.

Artık bu disiplini kazandığımız için bir geliştirme planı yaptık kendimize.
1-) Duvar Bağlantılı Power Rack
2-) Pilates Topu 65cm spor yapamadığımız bazı günlerde esneyebilelim. Diye düşünüyoruz.
3-) Wall Ball 4kg- 6kg - 9kg - 12kg olarak.
4-) RowErg

Almayı planladık. Sizin görüşleriniz nedir?
Power rack ile bench gibi egzersizleri, güvenli squat çalışması gibi antrenman planlarını dahil edebileceğiz, pilates topuyla antrenman yapamadığımız günlerde off-day'lerde 10-15 dakikalık mini esneme antrenmanları planlayacağız. Wall ball ile patlayıcı güç antrenmanları ve esneklik (diz, sırt, omuz) o daklanacağız, rowerg ile de dayanıklılık artırmayı hedefliyoruz. Açıkçası bazı ifadeleri yanlış yazmış olabilirim. Ama kastımız verimliliği ve fitness ile yola çıkarak fonksiyonel fitnessa geçiş yapabilmek. Bu süreçte biz sporu çok sevdiğimize karar verdik belki ileride bu alanda profesyonel eğitimler bile alabiliriz. Şu an bazı günler overtraining yaşıyoruz. Bunun sebebi ise birbirimizi çok gaza getiriyoruz bunu çözebilmek adına bir de timer alacağız :)

Şimdiden güzel görüşleriniz, ilginiz için sonsuz teşekkür ederiz.

Düzeltme: Yanlışlıkla alıntı yapmışız :)