Evde internet hız testi yüksek, ancak gerçek kullanımda aşırı yavaş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Afterbyte
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 174

Afterbyte

Üstün
Makaleler
34
Evde gerçekten garip bir durum var. Televizyonda ve diğer cihazlarda 57 Mbps hız alabiliyorum ancak film izlemeye veya internette gezinmeye gelince hiçbir şey yapılmıyor. DNS değiştirme sanırım devre dışı. Uygulama olarak WARP’ı DNS modunda kullanıyorum; kendi bilgisayarımda bu nedenle bir sorun yaşamıyorum. Diğer cihazlarda internet hızı normal ama çok yavaş. Evdeki bir telefonda da 7 Mbps üzerine çıkılamıyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Televizyon ve diğer cihazlar dediğiniz muhtemel hepsi kablosuz bağlıdır, gün içinde hız değişikliği oluyor mu?

Modem yakın olmasına rağmen televizyonu kablolu bağladım onda sorun yok. Telefondan modemin dibinde 5GHz ile test yaptım 7 Mbps çıkıyor. Kendi telefonumda 55-57 arası anlam veremedim bu duruma. Televizyonda mesela hız testi yaptım 57 Mbps verdi ardından
Prime Video'dan film açtım filmi yükleyemedi. Hız değişikliği olmuyor.

Bence, internet servis sağlayıcının verdiği modemin Wi-Fi kısmı zayıftır. Ek bir Wi-Fi routerla sorun çözülebilir.
Bu modem 5 yıldır bende var yeni değil. Ek olarak arka odalarda çekmediği için router koydum onda sorun yok. Bahsettiğim olay 3 metre içerisinde gerçekleşiyor en fazla.

Geri
Yukarı Alt