Bu aralar çok müsait olamıyorum, bildirim düşmemiş ya da geçmişte kaldı. Arkadaşlara devrettim bir süre, bu şekilde deneyin. FCLK 2200 stabil olmadığından sendeki sorunları yapıyor olabilir. Dahili grafik ve Fast Boot kapalı kalsın, POST Delay Time 1 saniye yaparsın. MCR-PDM kapatın. Bank Swap APU stabil ise kalsın. Burst 1x-1x, Bias 0-1 kalabilir. Gear kapalı da denersin sonra, önce Gear açıkken geçsin. @Sealine Gear kapalıyken SCL 5 gerekebilir. tRDRDSD ve tWRWRSD aynı şekilde 6 iken Gear kapalı açmayabilir. 8 denersin.

Eki Görüntüle 256151

Attachments kısmından TM5 0.12.3 sürümünü indirip bu testi geçtiğinizden emin olun bir de. RTP ile aynı mantıkta çalıştıracaksın. Bellek temizliği sonrası başlatman yeterli, 25 Cycle ve 1.5 saat sürüyor yaklaşık. AWE hatası verirse PC 1 kere Restart atman yeterli, sonrasında bir daha vermez. AWE varken test geçersiz. HWiNFO sensörden sıcakları takip edin, CPU IOD Hotspot ve RAM SPD.

Aktif soğutma uygularsan tRFC1 360, tREFI 65.535 olur. @Sealine

PBO ve FCLK için VT3 testi yapılacak 7200 saniye. Arka plan boş olsun. HWiNFO takibi yapın sadece. 2x16 için Memory 26G yazarsın.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

Y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

1775150055257.webp

Memory kısmı 2x16 GB için 26G yazılmalı. 7200 saniye yeterlidir. Yazılımdan CPU+RAM tıklayınız, sadece VT3 başında tik olmalıdır. N63 başındaki tiki kaldırınız. Test esnasında arka plan boş olmalıdır ve bellek temizliği sonrası teste başlanmalıdır.

VT3 testi, PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartınız Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız. Sonrasında GUI arayüzden ilgili ayarlamaları yapıp testi başlatınız. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayınız.
hocam emeğiniz için teşekkür ederim fakat benim attığım timingleri yorumlamak yerine konuya cevap veren arkadaşınkini yorumlamışsınız neyse sağlık olsun

Hocam emeğiniz için teşekkür ederim fakat benim attığım timingleri yorumlamak yerine konuya cevap veren arkadaşınkini yorumlamışsınız neyse sağlık olsun

Yorumlamak değil, 6400 1:1 mod denemen lazım. Açılamazsa 6200 CL28 denersin. Ryzen 7000-9000 için ilk etapta 1:1 mod 6000-6600 MT/s denemesi yapılmalı. 6600 açılamayacağına göre 6400 1:1 ile şansını denemelisin. DR oluşu nedeniyle 6400 1:1 açılamayabilir, kartın 2 DPC çünkü. IMC yetersiz genelde. Denemen lazım. Herhangi bir ZenTimings'ten 6000 1:1 mod iletilebilir, Timing'leri ve voltajları uygulayıp tekrardan teste almanız lazım. Bazı düzenlemeler gerekli.

Konu başlığı yorumlama değil, timing önerisi. Benim yaptığım da bu. Konu başlığı:

Patriot DDR5 6000 MHz H-die RAM için timing ayarı önerisi​

6400 açamazsan 6000 1:1 bu şekilde kullanabilirsin ya da 6200 C28 denersin. Onu ayrı iletirim. FCLK 2200 stabil değilse oyun oynatmaz sana, 2167 MHz deneyin. 6400 özelinde 2133 MHz kalmalı. @Sealine

1781075470758.webp

6400 1:1:

1781075883437.webp

@Falconpolat Senin zaten 50 sayfa konu var bu forumda, diğer forumlarda da direkt olarak H-Die DR için kendi timing tablonu atabilirsin. Elinde hem 6000 hem 6200 1:1 mod olması lazım. Tüm Patriot'lar için ayarlar global, hiçbir fark yok. Bank Refresh Normal kalmalı A-Die için, sizdeki H-Die olanlar A-die mantığında. Bazılarında H-Die olduğu halde M-Die geliyor, geçen denk geldim buna.

A-Die için tRFC1 480 bırakmayın, 390 bırakın. M-Die ise 480 kalabilir, performans kaybı oluyor öteki türlü. TREFI için aktif soğutma varsa 65535, yoksa 50K bırakılmalı. tRP A-die için TCL+4 kalması uygundur, M-Die için tRCDRD = tRP kalmalı. TWRWRSCL yalnızca A-Die 1 açabiliyor. O yüzden RDSCL = WRSCL bırakın. Bunları bu şekilde ekstra iletirseniz sevinirim RAM timing konularına. @RapidLemming955 @LH44 @X99

Bu H-Die tamamen Patriot'un saçmalığı, H-die normalde Hynix üretimi bir şey değil. M-Die ya da A-Die var şu anda sadece piyasada. H-Die'lar çok yüksek oranda A-Die, Patriot harici böyle bir isimlendirme yok.

Son düzenleme:
Bahsi geçen konum ektedir.