TCCDL'leri BIOS'tan ne ayarlamıştın, doğru okuyor mu? FCLK denemelerine başla istersen dediğim şekilde sırayla.
TCCDL'ler Auto'da kalmış.

@Ayhan Dönmez, FCLK 2233 bootlamadı, 2200'da bootlayabildi. TCCDL'ler hâlâ Auto. PBO Advanced, Limit M/B, Scalar Auto, CO -25'de VT3 testi bu şekilde sonuçlandı.
Ekran görüntüsü 2026-07-29 145437.webp
1785326468760.webp

Son düzenleme:
TCCDL'ler Auto'da kalmış.

@Ayhan Dönmez, FCLK 2233 bootlamadı, 2200'da bootlayabildi. TCCDL'ler hâlâ Auto. PBO Advanced, Limit M/B, Scalar Auto, CO -25'de VT3 testi bu şekilde sonuçlandı.Eki Görüntüle 269562Eki Görüntüle 269563

@huseyius gibi aktif soğutma tahsis edebilirsen bir tık daha ileriye gidilebilir.

Scalar 5X kalsın derim en azından. @Charmander Üzeri gerekmez sana.

Sırasıyla 12-48-24 bırakabilirsin.

Son düzenleme:
@huseyius gibi aktif soğutma tahsis edebilirsen bir tık daha ileriye gidilebilir.

Kule tipi soğutucu kullandığım için onunki kadar yapabilecek alanım yok. Çift kuleye geçmeyi planlıyorum. Eski kasamın bir fanını çıkartıp koydum fakat kasadaki diğer fanların yanında hiçbir işe yaramadı (diğer fanlardan dolayı). Şuanlık memnunum emekleriniz için teşekkür ederim.
1785330239546.webp

Kule tipi soğutucu kullandığım için onunki kadar yapabilecek alanım yok. Çift kuleye geçmeyi planlıyorum. Eski kasamın bir fanını çıkartıp koydum fakat kasadaki diğer fanların yanında hiçbir işe yaramadı (diğer fanlardan dolayı). Şuanlık memnunum emekleriniz için teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 269572

Biraz daha yanaştırıver şöyle çaprazdan. tREFI 65.535, tRFC 360 denenebilir sende. Belki 1.5 VDD CL26 bir de.

1785330897506.webp

Yana kaydırıp biraz daha çaprazdan yaklaştır yani.

@Charmander Bank Refresh Mode Normal bak bakalım böyle. Control Line 0. 1.5 VDD CL26.

1785331226153.webp

Son düzenleme:
Biraz daha yanaştırıver şöyle çaprazdan. tREFI 65.535, tRFC 360 denenebilir sende. Belki 1.5 VDD CL26 bir de.

Eki Görüntüle 269578

Yana kaydırıp biraz daha çaprazdan yaklaştır yani.

@Charmander Bank Refresh Mode Normal bak bakalım böyle. Control Line 0. 1.5 VDD CL26.

Eki Görüntüle 269580
Anakartın 24 pin kablosu engelliyor. Birde açık konuşmak gerekirse bu fana güvenmiyorum, uğraştığıma değmez gibi. Full Speed'de bile 1000rpm de çalışıyor. CFM açısından çok kötü, 2020 sonunda aldığım hazır kasanın fanı.

Edit: BIOS'da Bank Refresh Mode seçmeyi bulamadım.

Anakartın 24 pin kablosu engelliyor. Birde açık konuşmak gerekirse bu fana güvenmiyorum, uğraştığıma değmez gibi. Full Speed'de bile 1000rpm de çalışıyor. CFM açısından çok kötü, 2020 sonunda aldığım hazır kasanın fanı.

O zaman şimdilik böyle kalsın, aktif soğutma işini halledince attığımı denersin. tRFCsb 240 sende sanırım olmuyor, normalde A-Die verebilir bu değeri. Bu da silikona bağlı bir şey. Normal mod denersen sadece tRFC1 aktif olur. Şu anda sende tRFC2 ve tRFCsb aktif Mixed dolayısıyla.

Edit: BIOS'da Bank Refresh Mode seçmeyi bulamadım.

HDV'de koymamış olabilirler, yapacak bir şey yok. Tedavülden kalktı kart ama Mixed train ediyor. Bu ayarın adı eskiden M_ORDERING idi. Sonrasında Bank Refresh Mode oldu.

Arayarak çıkmayabilir, tek tek menülerde gezmen lazım. Advanced menüleri ve alt menülerini gezeceksin tek tek.