Detaylar
Kim cevapladı?Köyde şofben kullanıyorduk. Dediğiniz şey oluyordu. Sigorta kutusu yandı ilerde yada tesisatın beyni değişti. Sorun çözüldü.Evdeki prizlere herhangi bir şey taktığım zaman evdeki tüm ışıklar aşırı kısa süreliğine sönüyor, göz kırpıyor diyebilirim. Neden olabilir?
25457
Uzman
Komşularım yeni taşındılar, samimi değilim soramam. İstanbul'da oturuyorum.Anlık aşırı yükleme oluyor herhalde. Nerede oturuyorsunuz merkezi bir yerde mi? Komşunuz varsa aynı problem var mı?
Sorun muhtemelen sigortadan.
25457
Uzman
Topraklama hattinizla ilgili sorun olabilir. Topraklamanin voltaji cok yuksekse oluyor genelde bu, onu olcturmeniz lazim. Kirsal alanda yasiyorsaniz voltaj cok dusuk olabilir, bir diger ihtimalde o.
Bu sorun son 1 aydır var aslında, kırsal alanda değil merkezi yerde yaşıyorum. Sadece prize takınca değil kurutma makinesi ile ütü aynı anda çalışınca daha fazla oluyor bu sorun.
25457
Uzman
Dedigim gibi, oncelikle topraklama hatti olmasi ihtimal. Bunun disinda sigorta panelindeki kablolardan gevseyen olabilir. Burada Ark oluyor olabilir akim cekildiginde. Bunlari kontrol ettirmelisiniz.
Ettirmezsem herhangi bir sorun yaşanır mı peki?
Gecen hafta benim basima gelen olay. Kacak akim rolesi diye bir parca var. Sigorta arizali aletin yangin cikarmasini engelleyen sey, kacak akim rolesi ise senin carpilmani engelliyor. Uzerinde bir test dugmesi oluyor, ona ayda bir defa basip calisip calismadigini test ediyorsun. Bunu duzenli yaparim. Bir kac gun once yaparken fark ettim ki buna bagli olan kablo gevsemis ve kacak akim rolesinin dibi kararmis. Urun yanmaz oldugu icin sorun olmamis ama bu olmayacak demek degil. Bu tur bir durumda kablolarin, kutunun ve sigortalarin vb kalitesine bagli olarak yangin baslatma ihtimali dahi var. Dikkatli olmak gerek.
25457
Uzman
Oturdugum sitenin elektriği çok iyi değil, kaçak elektrik kullanan komşum vardı mahvetti elektriği. Bir keresinde elektrik 30 dakika boyunca gelip gitti durmadan, ışığı hızlıca kapatıp açar gibi. Çoğu kişinin beyaz eşyaları bozuldu.Gecen hafta benim basima gelen olay. Kacak akim rolesi diye bir parca var. Sigorta arizali aletin yangin cikarmasini engelleyen sey, kacak akim rolesi ise senin carpilmani engelliyor. Uzerinde bir test dugmesi oluyor, ona ayda bir defa basip calisip calismadigini test ediyorsun. Bunu duzenli yaparim. Bir kac gun once yaparken fark ettim ki buna bagli olan kablo gevsemis ve kacak akim rolesinin dibi kararmis. Urun yanmaz oldugu icin sorun olmamis ama bu olmayacak demek degil. Bu tur bir durumda kablolarin, kutunun ve sigortalarin vb kalitesine bagli olarak yangin baslatma ihtimali dahi var. Dikkatli olmak gerek.
Dediğiniz test düğmesine basayım mı? Tam olarak nerede?
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-