D4C

Uzman
Odamda tek priz var, elimde de 2 adet sistem bulunuyor. 1'si 700W diğeri 550W. Bunları tek 3'lü prize taksam bir sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Odamda tek priz var, elimde de 2 adet sistem bulunuyor. 1'si 700W diğeri 550W. Bunları tek 3'lü prize taksam bir sorun yaratır mı?

Bir şey olması için ya iki bilgisayarın full yükte çalışması gerekir, kablo dandik olur veya evdeki altyapı kötüdür. Bende akım korumalı priz var. 750W sistem, monitör, fön makinesi, modem, modemin bir şeyi daha var ve SAR kablosu. Elektrikte sürekli git gel yoksa, bir de koruyucu ve 3'lü priz güzelse yüksek ihtimal hiçbir şey olmaz.

Benim odamdaki bir prize 16 adet priz bağlı. Sıkıntı çıkarmadı. İki sistem bir ufak soba bağlı. Akım korumalı kaliteli prizleri tercih et.

Prizi tam bilmiyorum ama eski evlerdekiler bile 2000W rahat taşır. Gecekonduda oturan akraba vardı 1 kasa 1 laptop + modem 1 prizde kullanıyordu elektrikli süpürgeyi taktığımızda şartel atmıştı çok yüklenme olmuş sanırım üçlü kablonun delikleri hafif kararmıştı.

Sendeki durumda priz konusunda bir şey olacağını sanmıyorum ama üçlü kabloyu kaliteli ve anahtarı olan bir kablo almanı öneririm.