Şikayet etseniz de hiçbir şey çıkmaz. Bunlar çete oluyor genelde ve kendilerine ait ne IBAN ne telefon ne de başka bir şey kullanıyorlar. Hepsi farklı kişinin üzerine oluyor. Örneğin IBAN kiralıyorlar, telefonu da başka kişinin üzerine açıyorlar. Bir ara arkadaşım dolandırılmıştı. Şikayet etti. İletişime geçtiği telefon numarası, vefat eden 70 yaşındaki bir Afgana aitmiş. Anlayacağınız bunları bulmak zor. Paranın üstüne soğuk bardak su içeceksiniz.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Ocak 2024
- Makaleler
- 20
Uğraştığınıza değmiyor, benzer bir şeyi yaşadığımda numaranın Suriyeli birine ait olduğunu öğrenmiştim.
Belki bir umut şunu deneyebilirsiniz, "bankadaki borcu ödemem gerek ki size para gönderebileyim, bana paramı geri gönderirseniz ben de borcumu ödeyip size gerekli ödemeyi yapayım" gibi bir şeyler uydurun. En azından verdiğinizi geri almaya çalışın.Şimdi de bu mesajı attı:
EVDEPAKETLEME SEKTÖR ile Yapmış Olduğunuz İş Neticesinde DANIŞMANIMIZ
Tarafından Defalarca Uyarılmanıza Rağmen Ödemelerinizde Problem
Çıkarmış Görünmektesiniz
Ödemeleriniz Tamamlanmadığı Taktirde Önce Şahsınızın
Kimlik Tespiti İçin Aile Bireylerinize Bilgilendirme Yapılıp Ardından Süre Gelen İşlemler Varsa Banka Hesaplarınıza Bloke Var ise Hesaplarınızdaki Meblalar’la Bloke Konulup Adli Süreç Başlatılacaktır Adli Süreç Başladığı Andan İtibaren Uzlaşma Sağlanmaz Dava Takipi Sonuna Kadar Sürdürülür Tarafınıza 100.851,00 TL tazminat Davası ve Davayı Açan Şirket Avukatlarımızıın 35.751,00 TL Avukatlık Masrafı Devletimizin Tarafından Sizlerden Tahsil Edilicektir Ödemeler Yapılmadığı Taktirde Yasal Yol kaçınılmaz Hale Gelip Adli Süreç İşlemeleri Başlatılacaktır Avukatlarımız Sizleri Arayıp Adınıza Açılacak Olan Davanın Soruşturma Numarasını bildirirler efendim Davanızın Takibini Sağlayabilirsiniz.
450 TL gitti sadeceŞikayet etseniz de hiçbir şey çıkmaz. Bunlar çete oluyor genelde ve kendilerine ait ne IBAN ne telefon ne de başka bir şey kullanıyorlar. Hepsi farklı kişinin üzerine oluyor. Örneğin IBAN kiralıyorlar, telefonu da başka kişinin üzerine açıyorlar. Bir ara arkadaşım dolandırılmıştı. Şikayet etti. İletişime geçtiği telefon numarası, vefat eden 70 yaşındaki bir Afgana aitmiş. Anlayacağınız bunları bulmak zor. Paranın üstüne soğuk bardak su içeceksiniz.
Bu insanların işi gücü yok mu ya?
@Şahin, @Barış'ın dediği gibi en azından parayı kurtarmaya çalışın.
Günde 10 kişi yazsa, 10 kişiden para koparsa 450x10=4.500 TL. Taş attı da kolumu yoruldu? Ben 10 kişinin yazdığını söyledim. Belki de daha fazladır. IBAN kiraladığı kişiye de paranın %10'unu verir. Geriye kalan 4 bin TL de ona kalır.
Günde 10 kişi yazsa, 10 kişiden para koparsa 450x10=4.500 TL. Taş attı da kolumu yoruldu? Ben 10 kişinin yazdığını söyledim. Belki de daha fazladır. IBAN kiraladığı kişiye de paranın %10'unu verir. Geriye kalan 4 bin TL de ona kalır.
Arlecchino
Başarılı
Aşağıdaki görselden iş aldım evde sabun paketleyeceğim. 450 TL kapora attım ilk. Şimdide kargo parası 3800 TL istiyorlar. İş bitiminde geri ödecek. Güvence olarak da e-Devlet'ten sorgulatabilirsiniz dediler ve sorgulattım görseldeki şey çıkıyor. Bu görsel dolandırıcı olmadıklarını anlamak için yeterli mi?
Eki Görüntüle 146097
Bu insanları yakalayıp hoplata zıplata...
Arlecchino
Başarılı
Açıklama kısmına kapora yazdım kaporayı geri at yoksa şikayet ederim dersem bir faydası olur mu?
Olmaz hocam o attığınız hesap rastgele kiralanmış hesap oluyor. Masum gibi davranıp acındırın belki insafa gelip atar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz hocam o attığınız hesap rastgele kiralanmış hesap oluyor. Masum gibi davranıp acındırın belki insafa gelip atar.
Ana avrat sövdüğüm için insafa gelmez.
Parayı neden gerı atsın adam dolandırcı zaten, ben 4k atmaktan kurtulmuşum atacaktım çünkü. Baktım, hadi sızı beklıyorum deyıp duruyor oradan işkillendim size konu açtım.Ana avrat sövdün de ne oldu? Eline ne geçti?Parayı atası varsa da atmaz şu saatten sonra. 450 TL'lik küfür etmiş gibi varsay, bir posta daha küfret.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.