Geçen eylül ayında ev satın aldım. Eski evimden getirdiğim 3 adet Keenetic Hopper'ı görseldeki gibi konumlandırdım. Ana router çamaşır ve kurutma dolabında bulunuyor. Fiber kablo şaft boşluğundan direkt geliyor.
Sorunuma gelecek olursam, duvar ve bazı engeller sebebiyle görselde gördüğünüz genişletici diğer iki cihazda hız ortalama 100 MB civarlarında oluyor. Kullandığım hız 1000 Mbps. Salonda TV + Xbox Series X, oturma odasında ise masaüstü sistemim var. Alçı üstü kablo çekme fikri bana çok uzak çünkü estetik bozulacak (hanım da izin vermez ). Sıva altı çekmek istesem bu sefer duvarları mecbur 3-4 santimetre şeklinde kesip daha sonra üzerine alçı, boya rötuşu yapmam gerekiyor. Ana router'ın hemen yanında sigorta kutusu var, oradan borular aracılığıyla iteyim desem kablonun gidip gitmeyeceği belli değil; ekstra olarak şebeke enerji kabloları parazite sebebiyet verecek. Sizce bu düzende ne yapılabilir? Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.
Kablo kanalı içerisinden görünmeyecek köşelerden çekmeyi düşündünüz mü hocam? Eğer evi delmeyeyim derseniz yapışkanlı olanlarıda vardı diye hatırlıyorum. Köşelerden, makine arkalarından çekerseniz görünümü daha az olur.
Ev yeni, evde kullanılan fayansından bataryalara kadar her şey üst kalite. Gel gelelim adamlar odalar arası ethernet kablo çekmemiş. Valla çok zor durumdayım.
Kablo kanalı içerisinden görünmeyecek köşelerden çekmeyi düşündünüz mü hocam? Eğer evi delmeyeyim derseniz yapışkanlı olanları da vardı diye hatırlıyorum. Köşelerden, makine arkalarından çekerseniz görünümü daha az olur.
Hocam mecbur delinecek yerler var, en azından oda girişlerinde delinecek. Alçı tavan var aslında odalarda oradan dolaştırırım ama aşağı inerken her türlü gözükecek bu sefer de
Ev yeni, evde kullanılan fayansından bataryalara kadar her şey üst kalite. Gel gelelim adamlar odalar arası ethernet kablo çekmemiş. Valla çok zor durumdayım.
Bizim de oturduğumuz bina çok eski, kabloyu da en arkadaki odanın duvarından benim odama vermişler Benim için güzel de evin kalanında internet çekmiyor, oturma odasına nasıl taşırım bilemedim. Böyle enteresan bir fikir bulursanız lütfen söyleyin
Hocam mecbur delinecek yerler var, en azından oda girişlerinde delinecek. Alçı tavan var aslında odalarda oradan dolaştırırım ama aşağı inerken her türlü gözükecek bu sefer de
Ya mantıklı da yine de sırıtıyor, ama sanırım tek çare de bu. Şunların daha duvara entegre olanlarını üretseler keşke, bir tarafı eğimli olup duvara birleşen vesaire. Kapımın eşiğinden geçirirken balık sırtı kanallardan kullanmıştım mesela pek sırıtmıyordu.