Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilimsel olgular zaten bilim ile çürür ama çürütebilmesi için evrimden daha mantıklı evrimden daha çok denenmiş ve kanıtlanmış evrimin açıklayamadığı bir teori sunması gerek, ben sadece bilimi bu kadar inkar edecek ne biliyor onu merak etmiştim.
Hocam biliyorum ama evrim tamamen çürüyecek bir olgu olmaktan çıkalı yıllar oluyor. Değişebilir ama tamamen çürümez çürüyemez.

Tevrat'taki yaratılış kısmını okumanı öneririm

Son dinden önceki kitapların çıkarlar üzerine değiştirildiğini düşündüğüm için tam bir yorumda bulunamıyacağım. Bir de Tevrat'ın içeriği hakkında bilgi sahibi olduğumu da söyleyemem. Bu konuda siz yorum yaparsanız daha iyi olur

Cennette evrildiği kısım nerede yazıyor tam olarak? Cennette evrilmiş nasıl bir cümle hem? Tüm canlılar teker teker cennette evrimleştikten sonra mı dünyaya indirildi?

Yazılmış olmaması, hiç var olmamasına delil midir? Evrimi destekleyen veya tam aksini ifade eden bir yeri kitapta veya din derslerinde şu zamana kadar görmediğim için bu konu hakkında "kendi fikirlerimi" ileri sunuyorum. Bunu yapma sebebim kesinlikle bir sonuca ulaşmak değil. Zaten felsefenin mantığı da bu.

Eğer yanlış veya olan şeylerin tam zıttını ifade ediyorsam bu benim kusurumu gösterir. Dinlerin veya Evrimin değil.

Son dinden önceki kitapların çıkarlar üzerine değiştirildiğini düşündüğüm için

Normalde son kitaba inanmanın şartlarından biri tüm kitaplara inanmak ve son kitabın değiştirilmediğini söyleyen ayetler aslında direkt tanrının sözü değişmez diyerek tüm kitapların değişmezliğini garantiliyor.

Normalde son kitaba inanmanın şartlarından biri tüm kitaplara inanmak ve son kitabın değiştirilmediğini söyleyen ayetler aslında direkt tanrının sözü değişmez diyerek tüm kitapların değişmezliğini garantiliyor.
Tanrının sözü değişmez diyorlar sonra da diğerleri değiştirilmiş diyorlar. :D

Hocam lütfen evrim vb. ilgili şeylerle konu açmayın. Ne zaman din veya evrimle ilgili bir konuya girsem büyük tartışma çıkıyor. Zaten evrim konusu girince olay direk dine bağlanıyor. O yüzden böyle konuları açmanızı tavsiye etmem.

Evrimi araştırmadım, araştırmayacağımda. Dinim varken evrim umurumda değil.

hocam lütfen evrim vb. ilgili şeylerle konu açmayın. Ne zaman din veya evrimle ilgili bir konuya girsem büyük tartışma çıkıyor. Zaten evrim konusu girince olay direk dine bağlanıyor. O yüzden böyle konuları açmanızı tavsiye etmem.

Evrimi araştırmadım, araştırmayacağımda. Dinim varken evrim umurumda değil.

Evrim din yok demek değil ki saygı ve hoşgörülü bir çerçeve içinde herkes istediğini söyleyebilir ve tartışabilir evrimin varlığı dini yok etmemeli dinin varlığı da evrimi yok etmemeli doğanın mekanizması neden yaratıcı ile ters düşsün ki siz etrafınızdaki evrimin somut kanıtlarını yok sayabilir misiniz?

Evrimi yok sayarsanız antibiyotik bile kullanmamanız gerekli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.