clawfe

Uzman
Excalibur G770 cihazını kullanıyorum çok ciddi performans sorunları var Valorant'ta 70FPS'yi geçemiyor PUBG Mobile emulator kuruyorum bildiğiniz 5 FPS gibi termal bakımını fan temizliğini her şeyi yaptım fakat bu performans sorunu düzelmedi sıcaklıklar hala aynı ve gram performansım artmadı işlemci i5 10.nesil ekran kartı GTX1650 dediğim gibi çok ciddi performans sıkıntıları var bilgisayarı ilk aldığımda hiçbir sıkıntısı yoktu emulator PUBG'yi 60FPS sıkıntısız açıyordu bunh örnek olarak söylüyorum neredeyse her oyunda kasıyor drop yiyor bu durumu nasıl çözebilirim termal macun olarak MX6 kullandım.

Net sıcaklık sorunu. Kokusunu alırım. Excalibur senede 1 sağlam termal macunla (MX6, Thermal Grizzly Kryonaut vs) ile değiştirilmeli ve temizlenmeli. Ayrıca altına 6 fanlı bir hava soğutma koyulmalı. Klasik ucuz kasa problemleri. Monster da aynı. Bu ikisi soğutmada sınıfta kalıyor.

Unutmayın. Ben ekran kartımı yaktım altına soğutucu koymadığım için. Casper notebook. Ayrıca tam 5 sene bakım yaptırmadığım için. Siz bu hataya düşmeyin. Oynadığım oyun da CS 1.6 idi eski laptopbum hani şimdiki sistemlerde 5 sene temizleme plastiği de eritir.

Ekran kartında ısınma sorunu olmuyor daha yeni bakımlarını yaptım termal macun olarak MX6 kullandım ama hiçbir düşüş olmadı.

Değerleri bizimle paylaşırsan yorum yapabiliriz. Belki iGPU kullanıyorsundur? DDU ile ekran kartı sürücünü kaldırıp tekrar kurar mısın?

Nasıl yapabilirim?

Sorunun bununla çözüleceğini sanmıyorum sorun farklı bir şey gibi.

Oyuna girip MSI Afterburner değerlerine bakın. Ardından Windows logosu+ prtscr tuşuna beraber basarak ekran görüntüsü alın. O görüntüyü buraya yükleyin.

Darboğazı nasıl çözebilirim Turbo fan açtığımda 80 dereceyi geçmiyor Valorant'ta işlemci.
O zaman sorun ısınma değil. Kullanımlar nasıl?

O zaman sorun ısınma değil. Kullanımlar nasıl?
Kırmak istemiyorum ama ortada net bir bilgi yokken gelip "Sorun net ısınma." dediniz, konu sahibi turbo fan açmadan 90 dereceyi geçiyor dediğinde direkt "Hava soğutma lazım, darboğaz vardır." diye yorum yaptınız. Bu kadar net konuşmak yerine bizim dediğimiz gibi değer paylaşmasını bekleyip yorum yapsanız daha iyi olmaz mıydı?

Kırmak istemiyorum ama ortada net bir bilgi yokken gelip "sorun net ısınma." dediniz, konu sahibi Turbo fan açmadan 90 dereceyi geçiyor dediğinde direkt "hava soğutma lazım, darboğaz vardır." diye yorum yaptınız. Bu kadar net konuşmak yerine bizim dediğimiz gibi değer paylaşmasını bekleyip yorum yapsanız daha iyi olmaz mıydı?

Merhaba bugün DDU ile dediğinizi yaptım ekran kartının güncel olanınıda yükledim fakat hiçbir değişiklik olmadı sıcaklık değerlerini aldım bu sonuçturbo fan açmadan sıcaklıklar böyleydi cihazın tamamen oto ayarlaması yani sonuç böyle hala FPS çok düşük poligonda bile 100FPS'yi geçemedi bu sonuç PUBG Mobile gibi biraz daha ağır oyunlarda çok daha kötü örnek vermek gerekirse PUBG mobilde 15 FPS gibi rezalet bir sonuç var.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-21_094507156.webp
    resim_2024-08-21_094507156.webp
    113 KB · Görüntüleme: 66