RolanneYG

Başarılı
Merhaba,

Cihazımda bir arıza oldu ve I/O multicontroller chip te sorun olduğu değişmesi gerektiği söylendi değişimi yapıldı cihaz çalıştı ancak ben arada sırada ve boş zamanlarda 2 3 saat falan oyun oynadıgım için cihaz az da olsa ısınabiliyor (60 - 65 derece max 70)

Oynadığım oyun FiveM yani GTA 5 roleplay ve biraz GPU kullanıyor tamiri yapan arkadaş oyun oynanmasın zarar verir falan dedi ama bana saçma geldi oyun bilgisayarı nasıl olsa deyip arada sırada oynamaya başladım az önce de oynadım cihazda herhangi sorun yok eskisi gibi çalışıyor ısınmaması için daha dikkatli davranıyorum bakımları yapıldı sizce bu cihazda boş zamanlarda 1 2 saat veya max 3 saat FiveM oynasam sorun olur mu oyun oynamak cihazı bozar mı?

Arkadaşlar ben tamirciyi pek takmadım oyun falan oynadım 1 saat ama bir şey olmadı.

Merhaba,

Cihazımda bir arıza oldu ve I/O multicontroller chip te sorun olduğu değişmesi gerektiği söylendi değişimi yapıldı cihaz çalıştı ancak ben arada sırada ve boş zamanlarda 2 3 saat falan oyun oynadıgım için cihaz az da olsa ısınabiliyor (60 - 65 derece max 70)

Oynadığım oyun FiveM yani GTA 5 roleplay ve biraz GPU kullanıyor tamiri yapan arkadaş oyun oynanmasın zarar verir falan dedi ama bana saçma geldi oyun bilgisayarı nasıl olsa deyip arada sırada oynamaya başladım az önce de oynadım cihazda herhangi sorun yok eskisi gibi çalışıyor ısınmaması için daha dikkatli davranıyorum bakımları yapıldı sizce bu cihazda boş zamanlarda 1 2 saat veya max 3 saat FiveM oynasam sorun olur mu oyun oynamak cihazı bozar mı?

Arkadaşlar ben tamirciyi pek takmadım oyun falan oynadım 1 saat ama bir şey olmadı.
Zarar verir doğru demiş. Zaten çip değişimleri geçici bir çözümdür illaki yine arıza verecektir sadece zamanı geciktirmek ya da erken olmasını sağlamak sizin elinizde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar verir doğru demiş. Zaten çip değişimleri geçici bir çözümdür illaki yine arıza verecektir sadece zamanı geciktirmek ya da erken olmasını sağlamak sizin elinizde.
Peki hocam ne yapmak doğrudur bilgisayarı hiç kullanmasam mı valla bu biraz kötü oldu ya ayrıca çip neden arıza yapar ki

Darbe görür, sıcaklıklardan, sıvı teması olur bir sürü etken var. Kullanmanızda zarar yok ama artık fabrika çıkışlı gibi oyun oynamanızı ben önermem.

Hmm peki şöyle yapsak sürekli değil de arada sırada böyle haftada 1 kere 1 saat falan oynasak sorun olur mu? Ve düşük grafiklerde tabii ki. GPU yormamak için.

Merhaba,

Cihazımda bir arıza oldu ve I/O multicontroller chip te sorun olduğu değişmesi gerektiği söylendi değişimi yapıldı cihaz çalıştı ancak ben arada sırada ve boş zamanlarda 2 3 saat falan oyun oynadıgım için cihaz az da olsa ısınabiliyor (60 - 65 derece Max 70)

Oynadığım oyun FiveM yani GTA 5 roleplay ve biraz GPU kullanıyor tamiri yapan arkadaş oyun oynanmasın zarar verir falan dedi ama bana saçma geldi oyun bilgisayarı nasıl olsa deyip arada sırada oynamaya başladım az önce de oynadım cihazda herhangi sorun yok eskisi gibi çalışıyor ısınmaması için daha dikkatli davranıyorum bakımları yapıldı sizce bu cihazda boş zamanlarda 1 2 saat veya Max 3 saat FiveM oynasam sorun olur mu oyun oynamak cihazı bozar mı?

Fazla ısınmasın yeter fazla ve sürekli ısı soğuk lehime düşmesine sebep olabilir.

Fazla ısınmasın yeter fazla ve sürekli ısı soğuk lehime düşmesine sebep olabilir.

Evet hocam bu konuda haklısınız bende alışkanlıktır bilgisayarı ilk aldığım zamandan beri oyun oynarken en yüksek değil genelde düşük veya orta grafiklerde oynarım ayrıca oyuna girince fandaki Turbo modu açarım düzenli olarak işim bitip kapatmadan önce de yük bindiren her şeyi kapatıyorum daha sonra Turbo fanı açıyorum 38 veya 40 derecelere düşene kadar GPU'yu CPU'yu falan her şeyi soğutuyorum fandan soğuk hava gelince cihazı kapatıyorum aniden o ısıyla kapatmak zaten lehimlere zararlı örnek verecek olursak Turbo beslemeli arabaları bile kontağı kapatmadan önce 1 2 dk boşta çalıştırın fan kendini soğutsun derler bu aslında bilgisayardada işe yarıyor en azından soğuk şekilde kapatıyorum bir de yükselti var alttan falan hiç engel olmadan hava akışı sağlıyor bu şekilde kullanmamın ve arada sırada 1 2 saat oyun oynamamın bir zararı olur mu birkaç kere denedim bir şey olmadı hocam.

Hocam böyle zevk alamazsınız bence FPS sabitleyerek kullanın yüksek ısı değerlerine ulaşmasın eğer ömrünü doldurursa ihtiyarı emekli edip daha iyi modellere yönelirsiniz. İp ağzında ha bozuldu ha bozulacak stres eder insani değmez. Laptoplar 100 dereceye kadar çok rahat dayanıyor lakin çip değişimi sonrası daha hassas olabiliyor biraz şans işi diyelim G770 pek önerilen bir model değildi kalitesiz bir seri böyle sıkıntılar baş gösterebiliyor.