farukduyarli

Uzman
Merhaba,

Excalibur G770 laptopın içine 2-3 gün önce su kaçtı. İçini açıp temizledim. Her şeyi sıkıntısız çalışıyor ama touchpad ve klavye gitti. Klavyede bazı tuşların çift basması, bazılarının farklı basması gibi durumlar oluyor. Bu yüzden gömmeli klavye ve touchpadi nasıl çıkartabilirim size sormak istedim. Çıkartıp soketlerini kontrol etmek istiyorum. Birkaç video araştırdım ama eski kasa Excaliburlar'ın açıldığı gibi bunda açılmıyor sanırım. Deneyimi olan varsa veya elinde bu konuda video sahibi olan biri varsa paylaşırsa sevinirim.

Merhaba,

Excalibur G770 laptopın içine 2-3 gün önce su kaçtı. İçini açıp temizledim. Her şeyi sıkıntısız çalışıyor ama touchpad ve klavye gitti. Klavyede bazı tuşların çift basması, bazılarının farklı basması gibi durumlar oluyor. Bu yüzden gömmeli klavye ve touchpadi nasıl çıkartabilirim size sormak istedim. Çıkartıp soketlerini kontrol etmek istiyorum. Birkaç video araştırdım ama eski kasa excaliburlar'ın açıldığı gibi bunda açılmıyor sanırım. Deneyimi olan varsa veya elinde bu konuda video sahibi olan biri varsa paylaşırsa sevinirim.

Merhaba;
Kasanın içindeki her şeyi çıkarıyorsunuz. Anakart falan her şey dahil ve bu biraz sıkıntı. Ondan sonra klayyenin orada metal parça oluyor. Onu nazikçe bir tornavida ile yukarı kaldırıyoruz ve yukarıdaki plastik perçinler atıyor. Sonrasında klavyeyi alıp yenisini takıyorsunuz ve perçinleri geri lehimliyorsunuz ve anakart vb. montajını yapıyorsunuz. İyi günler dilerim. Bu da videosu:

Saygılarımla
AsusAdam.