Anlıyorum hocam, sevmeyen olacaktır illa normal bir durum. Fikrinizi almak istedim sadece yanıtınız için teşekkürler.
Eleştiri hakkındaki güzel sözleriniz için de ayrıca geçerli bu teşekkür.
Benim yaptığım konu yanlış düşüncelerin yanında biraz eleştirenleri eleştirmek oldu. O yüzden mesajınız sevindirdi. Ama dediğim gibi Casper herhangi bir parça üretmiyor, Casper'ın ben ilk defa laptopuna sahip oldum ancak 2010 yıllarına ait serilerini bilirim. Toshiba ile aynı kasayı kullanıyorlardı ve dayanıklıydılar. Yine de fikrinize saygı duyuyorum problem yok.
Casper hakkındaki ön yargının ana sebebi olan videoyu buldum. YouTube algoritması bu konu sayesinde önüme attı videoyu.
Dediğim gibi bu videoya inanıp Casper hep kötü ve bozuluyor diye inananlar varsa elimde satılık köprü var adamlar 2000'lerin başlarından beridir bilgisayar ve klavye vs. satıyorlar. Kötü modelleri de olmuştur elbette mesela videodaki monitör çok Allah'a emanet duruyor standı ama Casper 910W modelini kullanmıştım monitör ölümsüz cihaz çıktı.
güncelleme: konuyu açtıktan sonra kolları sıvayıp laptopu bakıma götürdüm. Bakıma götürmemin sebebi 1 yıldır temizliğinin yapılmamış olmasıydı ve fanda tozlar görünüyor olmasıydı. Casper ücretsiz bakım yapmasına rağmen Casper'a güvenmeyip güvendiğim bir bilgisayarcıda yaptırdım cihazı bu arada. Yaptırdıktan sonra cihazda 10 derece sıcaklık düşüşü yaşandı. FurMark testte 86 derecelerde çalışan ve temperature limit yiyen cihaz artık 79 80 derecelere sabitliyor kendini. Biglisayarcı i5 12450H'ın gereksiz W çektiğini söyledi bana oyunlarda veya boşta. Bende throttle stop uygulaması ile işlemcinin maksimum W değerini 35W olarak değiştirdim arada 39W görüyorum ama 35'i geçmiyoruz genelde. Son durumda Control oyununu test ettim. DLSS kalite+ Full ayarlar + RTX açık + 1080p çözünürlükte 120 ile 100 FPS arası aldım çok nadir 90 FPS'lere düşüş gördüm. Bu esnada 10 15 dakika oynadıktan sonra F5'e basarak MSI Afterburner'a baktım ekran kartım 81 ile 79 derece arası gel git yapıyordu 90W ile 102W arası bir çekişi vardı. İşlemcimde 80 ile 90 derece arası genellikle 82 derece bir sıcaklığa sahipti.