Katılıyorum, bende daha önce bu kadar pahalı bir şeyi kargolatmadığım için kargoda çalarlar korkusundan sipariş geçmemiştim.

Benim Casper hakkında yeterince deneyimim var öyle de bir şansım vardı. Benden önce bir yakınım kendisini söylemeyeceğeyim ama memnun olmasa o aldırmazdı zaten. O benden daha fazla Casper donanımları kullandı.
Öyle sıfır kutululu olsa da kargoda ellere veremem cihazı. İsterse satıcı firmanın kendisi olsun fark etmez. Kargoyu çalsalar uğraş dur,.

Benim çevremde 4060 cihaz alan yok öyle düşünün, nasıl bir yoklukta olduğumu. Alan 1 tane vardı o da başka markadan 4060 laptop aldı. Millet Casper beğenmiyor bizim tayfada GTX ekran kartı bulan havaya uçar bedava. Recep abinin yani forum sahibinin Casper sevmediğini düşünürsem komple banlasa bizi kurtulur ciddiyim.
Ayrıca konu da aktif kaldı ona hayret ettim, asla sonlanmıyor mesaj geldikçe kullanıcı çekiyoruz.
Ben belki bu forumda bugün varım yarın yokum ama konuya gelen arkadaşlar
şunu bilsin isterim. Ben Casper'dan sponsorluk, bedava ürün, reklam teklifi vs. almadım. Bu forumda Casper inceleyen 1 kişi yok, benden sonra açılacağını da sanmıyorum o yüzden bu konu
tek ve özgün kalmaya uzun süre devam edecek. Ben buradan kullanıcısı olarak, bu konuya gelenlere söylemek istediğim şey, bu konuyu açmadan önce cihazın anakartı hakkında çok kötü şeyler duymuştum. Ama bu konuya gelenler müsterih olsun, 140W bir laptop değil bu onunda avantajı vardır elbette ama bu konu G870'in
çabuk bozulan bir cihaz olmadığının benim tahminime göre kanıtı olacaktır. Ben cihazı 2024'ün ilk aylarında aldım konu da 1 yılı geçmiş. Size çabuk geçti gibi geliyor ama 2 yılı geçiyor bu cihaz benim elimde şu an.
Ve sizler başka bir yerde bu kadar uzun kullanım testi vs. bu cihaz hakkında bulamazsınız. Elbette kullanıcısını bulursunuz ama böyle yorumlar atamazsınız ona. Yani bu konuya gelen ve okuyan çok şey öğrenir. Diğer inceleme konularından çok daha yararlı bir konu olduğunu düşünüyorum. Ben istemeden de olsa Casper'ın testerı gibi Casper'ın sağlamlığını test eden ve bunun reklamını yapan biri oldum. Bu yola istemeden girdim, bunu neden söylüyorum ? Zira forumda Casper gören zaten beğenmedim ifadesine basıyor. Bu yüzden de bu forumda bir daha konu da açmadım. Ben cihaz satın almadan önce Casper alacağımdan haberim yoktu.
Özellikle bugün konunun tekrar hortlatılmasıyla içimi dökmek istedim. Ben bu cihaza 5 10 kere cinebench yaptım, saatlerce sayamayacağım furmark testi yaptım. Bu yüzden diyorum
tahminim bu cihaz hani arabalarda yağını suyunu koy devam et diyorlar ya büyük konuşuyorum biliyorum ama bu cihaz benim tahminim ben bakımını esirgemedikçe kullanıcı hatası yapmadıkça bozulacak bir cihaza benzemiyor. Bunu da çok fazla bilgisayar eskitmiş biri olarak söylüyorum yani. Asus laptop kullandım 10 yıl bozmadım, Casper masaüstü kullandım bozdum ama tamiratı sonrası bir daha bozulmadı monitörler eskittim vs. ama aralarında 10 20 yıl bozulmayan cihazlar var. Ben G870'te i5 12450H ile Cinebench testine saniyelikte olsa 100.5W çektirdim, bu laptop bozulacaksa da bu saatten sonra şaşırmam. Kullanıcılar benim bu cihaza çektirdiğim bench yükü kadar yük çektirmez. Oynadığım oyunlar ona keza ağır ağır oyunlar oynadım. Artık o kadar oynadım ki, oyun oynamayı bıraktım cihaz bana fazla bile gelmeye başladı.
Bu yüzden ben tek bir şeyi savunuyorum, cihaz alırken bütçenize göre alabileceğiniz en fiyat performans modeli donanım olarak seçin ben başka bir şeye inanmıyorum. Ne bir modelin kölesi ve fanı olurum ne de savunurum ne de haterı olurum. Ne hater olmayı doğru buluyorum ne fanı. Bu kadar içimi döktükten sonra iyi forumlar diliyorum herkese, buraya kadar okuyan varsa zaten teşekkür etmek isterim.
Ayrıca konu için Casper eleştirmeye gelenlere seslenmek istiyorum, hep eleştiriye açık olmak için iyi yanıtlar vermeye çalıştım ama aynı yorumları atacaklar lütfen gelmesin artık konuyu hortlatmayalım lütfen. Öneri isteyenlere, farklı fikirler ile gelenlere lafım yok ama eleştiriye gelenler hep aynı dil benzer mesajlarla geliyorlar okumaktan sıkıldım resmen. Ben planımda bir aksilik olmazsa zaten forumdan elimi ayağımı çekmeyi planlıyorum, ne zaman olur ? Onu Allah bilir. O yüzden artık cevap vermeyi düşünmüyorum bu konu içinde bilginize sunarım. Konu ben afk olduktan sonra kilitlenir vs. onu bilemem, Casper'da anladığım kadarıyla G870 serisini sevdi 5000 serisi ile devam ettiriyor. Bu yüzden konu hortluyor sürekli anladığım. Benim bu kadar kişiye ayıracak zamanım yok. Anlayışınız için teşekkür ederim.
@meto155 @ad Durin
Arkadaşlar, Casper G870’in 5000 serisi modellerinde bazı RAM uyumluluk sorunları yaşanıyor. Bu kasaya DDR5 RAM'ler yeni gelmiş durumda; önceki 4000 serisi ekran kartlı versiyonlarda ise DDR4 RAM bulunuyordu. Ayrıca G870 modelinde RAM’lere özel bir soğutma bloğu da mevcut değil.
Ben aslında bu modeli incelemeden almak istemiyordum; CihazTV’den Ali Bey’in incelemesini bekliyordum. Ancak kendisi epey zamandır cihaz elindeyken bir türlü detaylı bir inceleme yayınlamadı. Yayınlamayınca da, açıkçası bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başladım. Sonuç olarak, şu aşamada
5000 serisini önermiyorum.
Ali Bey’in konuyla ilgili YouTube videosunu aşağıya bıraktım:
Kendisinin üzgün ve gergin olduğu yüz ifadesinden de anlaşılıyor. Keşke cihazı canlı yayında övmeden önce biraz daha test etseydi; nihayetinde cihaz kendine ait.
Benim şu an bulunduğunuz konuda incelediğim model 4060 ekran kartına sahip olan versiyonu ve bu modelde DDR4 RAM bulunuyor. Dolayısıyla orada yaşanan sorunlar (örneğin
ramin 120°C’ye kadar çıkması gibi) bu konuyla ilgili değil. Konuyu okuyanlar için açıklık getirmiş olayım: 4060’lı ve DDR4’lü modelle bu sorunların ilgisi yok, bu nedenle endişe edilmesine gerek yok.
Ali Bey, kendi cihazındaki işlemcinin RAM seçtiğini belirtiyor. Bu Casper'dan mı kaynaklı, DDR5 altyapıdan mı, yoksa bireysel bir uyumsuzluk mu, şu an için net değil. Casper yetkililerinin Ali Bey’le iletişime geçip geçmeyeceğini de zamanla göreceğiz. Sorunu kendi de halletmesi muhtemel lakin 2 3 gün yeni haber alamayız diyorum.
Benim G870 5000 serisi hakkında doğrudan bir incelemem veya tavsiyem olmadı, dolayısıyla bu konuda yorum yapmaktan özellikle kaçındım. Ancak öneri isteyenlere CihazTV’nin içeriklerini referans gösterdim. Sırf 4060 modelini kullanıyorum diye önerme gibi bir acemiliği yapmadım bu konuda da memnunum.
Bu paylaşımı gören ve G870’in 5000 serisini satın almış olanlardan, eğer bu sorunları yaşıyorlarsa, şahsen üzgün olduğumu belirtmek isterim ve Casper adına özür dilerim yine de. Sonuç olarak konuda bu acemiliği yapan markanın bir modelini önermiş bulundum istemeden. Umarım Casper bu tarz temel hatalardan ders alır ve bir daha yapmaz.
Mesajımın bu kısmını yokmuş gibi görün, metnimi düzenlemesi için chat gptye attım burayı yanlış yazmış. Metnimden silmeme rağmen buraya gelmiş, hatamı mazur görün.

5000 serisini almayacaktım zaten, incelemesini de beklemiyordum merakımdan göz gezdiriyordum sadece.
Mesajı da düzenleyemiyorum zaten ondan kusura bakmayın tekrardan.
GÜNCELLEME
CihazTV'nin eline gelen cihazda stant yerine düz koyunca laptopu ramlerin sıcaklığının azaldığını söyledi. Farklı ram deneyeceğim demişti ama sorunu çözmüşe benziyor. Ben yine de eski kasaya ddr5 ram konulmasından 5000 serisinden biraz çekiniyorum.